ZLATNE MEDALJE ZA SOKOBANJSKI MED

Saša Radovijević i Marko Glišić, članovi Udruženja pčelara „Krajinska matica“  učestvovali su na manifestaciji „Sabor pčelara“  koje je organizovalo Udruženje pčelara „Stig“ Velikog Sela, opština Malo Crniće. Oni su svoj med  dali na stručnu analizu i dobili zlatnu medalju za kvalitet meda. Na manifestaciji je učestvovalo oko 170 učesnika, medara, ne samo iz Srbije već i zemalja u okruženju.

-Ova nagrada je jedna velika satisfakcija za nas kao pčelare i potvrda kvalitetnog rada. Ove medalje će podići renome svih medara sa teritorije naše opštine. Potrebno je da se što više medara iz Sokobanje pojavi na ovoj manifestaciji jer će to podići tražnju sokobanjskog meda uopšte- kaže Saša Radivojević.

Postoji ideja da se sokobanjski med zaštiti kao brend. Udruženje pčelara „Krajinska matica“ je predalo opštini elaborat kojim bi se utvrdilo geografsko poreklo rtanjskog meda što je prvi korak ka brendiranju.

-Opština Sokobanja prepoznaje pčelarstvo kao granu poljoprivrede što dokazuju subvencije koje su iz godine u godinu sve veće- dodaje Radivojević.

Saša Radovojević je dobio medalju za livadski, bagremov i šumski med a Marko Glišić za bagremov i šumski med.

One comment on “ZLATNE MEDALJE ZA SOKOBANJSKI MED

  1. Milan kaže:

    Pizdrav, ja sam iz Htvatske i pitam g.Radivojevića kakk doci dk njegova proizvoda, meda?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *