DEČAK JAŠAR PRVOROĐENA BEBA U 2020. GODINI

Gradonačelnik grada Bora Aleksandar Milikić posetio je borsko porodilište Opšte bolnice i majci prvorođene bebe u Novoj 2020. godini uručio poklon čestitku u vrednosti od 55 000 dinara.

– U 2019 godini je rođeno 375 beba, šest više nego u 2018. Verujem i nadam se da će u ovoj godini broj beba biti mnogo veći. Pored poklon čestitke, majka prvorođene bebe će primati i 15 000 dinara mesečno do navršene prve godine deteta i dobiće jednokratnu pomoć od grada Bora u visini od 25 000 dinara za prvorođeno dete. Uz mere koje radimo u sistemu obrazovanja, vodimo računa i o populacionoj politici, olakšavanju roditeljstva i pružanja boljih uslova za najmlađe sugrađane. Siguran sam da je grad Bor lepo mesto za život i grad u kome će se povećavati broj novorođene dece –kazao je Milikić.

Prvorođena beba u 2020. godini je dečak Jašar koga je majka Anđela Raimović (16) donela na svet 01. januara u 11 sati i 10 minuta.

– Majka i beba su dobro i porođaj je protekao bez ikakvih problema. Nadamo se da će se održati broj porođaja koji se kreće od 365 do 400, a nadamo se i da će ove i narednih godina biti i povećanja broja novorođenih beba-rekao je  dr Goran Golubović, načelnik Odeljenja ginekologije u Opštoj bolnici.

Majka Anđela Raimović istakla je da joj puno znači pomoć koju grad pruža porodiljama.

-Beba je teška 3250 grama, sve je dobro prošlo i to je najvažnije. Ova pomoć koju daje grad će svakako puno značiti – rekla je Raimovićka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *