VIŠE JAVNIH RADOVA

Opština Majdanpek bi prema predlogu Lokalnog akcionog plana zapošljavanja u 2020. godini, 22,3 miliona dinara trebalo da usmeri za realizaciju mera u oblasti zapošljavanja, pri čemu bi učešće Republike bilo 3,7 miliona dinara.

Kao i prethodnih godina najviše para predviđeno je za javne radove, koji će u 2020. godini trajati čak 12 meseci i za koje su već mogla konkurisati zainteresovana javna komunalna preduzeća.

Pored toga, Lokalni akcioni plan predviđa i mere zapošljavanja, koje će biti biti realizovane u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, kao i nastavak projekta “Unapređenje položaja osetljivih društvenih grupa, kroz razvoj inovativnih modela za socijalno uključivanje na lokalnom nivou” u kojem su tokom 2019. učestvovale žene iz sela majdanpečke opštine.

Reč je o programu koji realizuje Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije (SIPRU), uz finansijsku podršku Švajcarske vlade, Švajcarske agencije  za razvoj i saradnju (SDC)  u okviru Programa lokalnih inicijativa za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva – Podrška razvoju inovativnih modela za socijalno uključivanje – LIP 2, sa ciljem unapređenja položaja osetljivih društvenih grupa, posebno onih koji žive u ruralnim i izuzetno siromašnim područjima, kroz unapređenje postojećih i uspostavljanje novih/inovativnih pristupa odnosno inovativnih  programa u lokalnim zajednicama.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Majdanpek. „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *