IZ ŠKOLSKE KLUPE U FABRIČKU HALU

Prva generacija učenika Srednje škole „Nikola Tesla“ u Boljevcu, završila je svoje obrazovanje po dualnom programu i spremni su da se uključe u proces proizvodnje u Fabrici poljoprivrednih mašina „Agromehanika“.

Svršeni srednjoškolci su stekli kvalifikacije trećeg stepena kao operateri mašinske obrade i veći deo obrazovnog procesa su proveli u fabričkoj hali uz nadzor mentora i iskusnih majstora.

-Bili smo pioniri u programu dualnog obrazovanja koje realizujemo u partnerstvu sa FPM „Agromehanika“ i nakon trogodišnjeg iskustva možemo reći da smo zadovoljni rezultatima koje postižu naši učenici, njihovim interesovanjem i odnosom prema obavezama u školi i fabrici- kaže Ivan Milutinović ,direktor boljevačke srednje škole.
Praktično znanje učenici su sticali u fabrici, savladali su sve veštine, neophodne za samostalan rad i spremni su da se uključe u proces proizvodnje. To je potvrdio i direktor „Agromehanike“, Branislav Rajić.

– Sve učenike koji su završili školovanje najpre ćemo kroz stručnu praksu, u saradnji sa Nacionalnom službom zapošljavanja uključiti u proizvodni proces u periodu od šest meseci, a potom će svi oni koji budu spremni moći da zaključe ugovor o radu i dobiju zaposlenje u našoj fabrici- ističe Branislav Rajić.
U Srednjoj školi „Nikola Tesla u Boljevcu, od prošle školske godine, osim za mašinske profile trećeg i četvrtog stepena, po dualnom programu se školuju i u čenici turističkog profila, koji stručni deo nastave pohađaju u turističkom kompleksu „Ramonda“ na Rtnju.

„Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Boljevac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *