MILOVANOVIĆ: ULAŽEMO ZA RAZVOJ SOKOBANJE

Mandat aktuelne lokalne vlasti se bliži kraju. U ovom periodu se sumiraju rezultati, podvlači crta ali i prave planovi za naredni period.

-Mogu da kažem da sam zadovoljan radom ove lokalne samouprave. Naš cilj je, od početka bio, da Sokobanju vratimo na vrh turističke mape Srbije i upravo su svi projekti bili usmereni ka ostvarivanju tog cilja. Na početku našeg mandata smo se susreli sa velikim problemom koji se tiču imovinsko-pravnih odnosa i to je značajno uticalo na naš rezultat koji bi, da nije bilo tog kamena spoticanja, bio mnogo bolji- kaže Vladimir Milovanović, zamenik predsednika opštine Sokobanja.

On je dodao da je u predhodne četiri godine uloženo preko dva miliona evra za rešavanje višedecenijskog problema vodosnabdevanja, kroz zamenu azbesno-cementnih cevi i rekonstrukciju fabrike za preradu vode „Carina“.

-Četrdeset godina je pričano o izlasku Sokobanje na autoput. Mi smo radili na tome i očekujemo da u 2021. godini mašine počnu sa radom- dodaje Milovanović.
Milovanović je podsetio da je u predhodne četiri godine puno urađeno na polju kulture i obrazovanja, odrađena je prva faza rekonstrukcije SŠ „Branislav Nušić“ i da je u toku rekonstrukcija „Stare škole“ i bioskopa „Moravica“.

– Centar Sokobanje je ogledalo našeg mesta i mi smo odmah na početku rekonstruisali fontane u centru, i napravili još jednu potpuno novu u renoviranoj „Ozren bašti“. U narednom periodu posvetićemo se rešavanju problema komunalne infrastrukture, kanalizacije, asfaltiranju ulica u Sokobanji i mesnim zajednicama a u narednom periodu, preko evropskih fondova, 11 milona evra ćemo uložiti u izgradnju nove fabrike za preradu otpadne vode- kaže Milovanović.

On je dodao da se u ovom periodu pokazalo koliko je bitno da vlast na lokalu prati vlast u Republici i da Sokobanja ima punu podršku Vlade Republike Srbije koje prepoznala njene potencijale.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *