U BORU UKUPNO 24 OSOBA POZITIVNO NA KOVID-19

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na teritoriji grada Bora juče je registrovano pet novoobolelih od virusa korona, dok su se četiri osobe  oporavile od ovog virusa i ukupno je 24 osoba pozitivno na Kovid-19.

-Od pet novih slučajeva, dva su importovana, odnosno samo prebivalište im je na teritoriji grada, dok žive i rade u drugim gradovima. Ostali novozaraženi su sa blagom kliničkom slikom i nalaze se u kućnoj izolaciji-saopšteno je juče iz Gradske uprave Bora.

Kako je naglašeno na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Kovid ambulanti je u prethodnom periodu došlo do blagog povećanja broja pregleda, i pacijentima se javljaju sa povišenom temperaturom i kašljem.

-Evidentan je blagi porast pregleda i u kovid abulanti i u bolnici. Mislim da moramo više voditi računa i poštovati mere koje je propisao Krizni štab Vlade RS, a koje sprovodimo i mi na lokalu. Socijalna distanca nošenje maski, naročito u zatvorenom prostoru, treba da se podrazumeva. To je naša preporuka jer time štitimo sebe i zdravlje naših najbližih – rekla je na jučerašnjoj konferenciji za medije direktor borskog Doma zdravlja dr Vesna Radosavljević.

Na Grudnom odeljenju Opšte bolnice u Boru nalazi se desetoro bolesnika, od kojih je sedmoro pozitivno na virus, dok se za dvoje čekaju rezultati testiranja.

Od početka pandemije, na teritoriji grada Bora zabeleženo je 317 slučajeva virusa, 285 osoba se oporavilo, dok je osam izgubilo bitku sa virusom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *