U SUSRET IZAZOVIMA ZA MLADE PREDUZETNIKE

Preduzetništvo je jedna od mogućnosti zapošljavanja mladih ljudi, koje istovremeno za početnike nosi mnogo nepoznanica i izazova.  Opština Boljevac, odnosno Kancelarija za omladinu i sport, omogućila je ove jeseni mladim nezaposlenim Boljevčanima da steknu nova saznanja iz oblasti preduzetništva i na putu do pokretanja sopstvenog posla, savladaju brojne nepoznanice.

Uz finansijsku podršku Ministarstva za omladinu i sport, započet je projekat pod nazivom „Od A do Š, obuči se i pokreni svoj biznis“, čija realizacija će trajati tokom naredna tri meseca. Interesovanje je iskazalo tridesetak nezaposlenih mladih ljudi i studenata, a radionice će se organizovati u Edukativnom centru etno kompleksa u selu Ilino. Mladi će imati priliku da steknu poslovne veštine, neophodne za pokretanje sopstvenog biznisa, nauče da pišu biznis plan i uz pomoć mentora, savladaju njegovu primenu.

– Mladi ljudi, nakon završenog školovanja najčešće traže posao u javnom sektoru. Mi na ovaj način pokušavamo da im približimo i preduzetništvo, kao jednu od mogućnosti zapošljavanja, ističe predsednik opštine Boljevac, Nebojša Marjanović.
Dragan Milojević, koji rukovodi Kancelarijom za omladinu sport u Boljevcu kaže da broj polaznika radionica neće biti ograničen i da će biti omogućeno svim zainteresovanim mladim ljudima da steknu određena znanja i veštine iz oblasti preduzetništva.

Po završetku obuke svim polaznicima će biti dodeljeni sertifikati.

S obzirom na epidemiološku situaciju, učesnici radionica su podeljeni u više grupa, uz poštovanje svih propisanih mera zaštite .

„Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Boljevac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *