UHAPŠENA NEGOTINKA, ODGOVORNO LICE DOMA ZA STARE „RADOST“

Negotin

Negotinska policija uhapsila je B. D. (60) iz Negotina, odgovorno lice doma za stare „Radost“ u ovom gradu, zbog  sumnje da je podstrekavala na izvršenje krivičnog dela teška dela protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom prenošenje zarazne bolesti.

Ona se sumnjiči da je tokom vanrednog stanja podstrekla B. P. (30), takođe odgovorno lice ovog doma, da ne prijavi nadležnima da neki od korisnika imaju simptome Kovida-19, što je dovelo do širenja ove zarazne bolesti i smrti pet osoba, saopštila je PU Bor.

-Inače, policija je u maju uhapsila B. P. zbog sumnje da nije preduzela odgovarajuće mere za sprečavanje širenja Kovida-19.B. D. se, takođe, sumnjiči da je podatke o korisnicima doma koji su tu boravili 2018. i 2019. godine unela u službenu evidenciju tek tokom aprila 2020. godine, pa se tereti i za krivično delo falsifikovanje službene isprave-navodi se u saopštenju.

B.D. je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Višem javnom tužilaštvu u Negotinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *