UHAPŠENO OSMORO ZBOG SUMNJE ZA ZLOUPOTREBU SLUŽBENOG POLOŽAJA

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova lišili su slobode osam lica i to jednu osobu zbog sumnje   da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja i još sedam zbog sumnje da su izvršile krivična dela zloupotreba službenog položaja pomaganjem i falsifikovanje službene isprave i to: M. I. (39), bivše odgovorno lice Sportskog centra Bor, zatim S. J. (47), M. J. (53), I. P. (40), N. Š. (53), B. M. (51) i B. B. (50), svi zaposleni u SC Bor, kao i bivšeg  radnika ovog sportskog centra S. D. (66), navodi se na sajtu MUP-a.

-Sumnja se da je M.I. je od marta 2015. godine do jula 2017. godine izvršio zloupotrebu službenog položaja na taj način što je  donosio rešenja o imenovanju ostalih osumnjičenih za članove Komisije za rashod hrane i pića u restoranu i magacinu Sportskog centra Bor zbog navodnog isteka roka upotrebe hrane i loma pića, iako su osumnjičeni znali da se ne radi o stvarnom, već o fiktivnom rashodu, koje je faktički utrošen od strane M.I. ili po njegovom ovlašćenju. Na taj način M. I. je, kako se sumnja, sebi i drugima pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 1.371.811 dinara, a na štetu Sportskog centra Bor –navodi se na sajtu MUP-a Srbije.

M.I. je određeno zadržavanje do 48 časova, a ostali osumnjičeni, uz krivičnu prijavu, privedeni su tužilaštvu.

One comment on “UHAPŠENO OSMORO ZBOG SUMNJE ZA ZLOUPOTREBU SLUŽBENOG POLOŽAJA

  1. rtb bor kaže:

    SITNE LOPOVE HAPSITI, A KRUPNI NEKA KOLO VODE?

    Osmoro iz Sportskog centra Bor uhapšeni su zbog zloupotrebe službenog položaja i izazvane štete od 1.371.811 dinara. Privođenje pravdi grobara RTB Bor (B. S.) odugovlači se jer ga štite njegovi mentori iz vlasti države, a napravio je štetu od više stotina miliona evra od pronevere, kriminaliteta i nestručno uvođenje investicija u obezbeđenju opreme na rudnicima bakra, tehnički nestručno odabrane, promašene i izvedene rekonstrukcije topionice bakra, koja košta više od pola milijarde evra, kao da je izgrađena nova topionica na livadi. Investicije u RTB Bor iznose više od milijarde evra, država otpisala milijardu evra dugovanja i ostala je još milijardu evra dugovanja. RTB Bor je poklonjen kinezima kao i sva rudna bogatstva i uništena je prerađivačka industrija i umesto 25.000 zapošljenih sada rade samo 5.000 radnika. Za sve to i za te zločine niko nije odgovarao, a krivaca ima i to svi znaju, a niko ih ne privodi pravdi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *