BOLJE OPREMLJENA OPŠTA BOLNICA U MAJDANPEKU

Opšta bolnica u Majdanpeku je jedna od više zdravstvenih ustanova u Srbiji, koje su dobile vrednu donaciju Narodne republike Kine, savremenu medicinsku opremu koja značajno poboljšava ukupnu opremljenost majdanpečke bolnice.

Kako je za medije izjavio dr Marko Radulović, vd direktora Opšte bolnice u Majdanpeku u pitanju su dva aparata za anesteziju, tri respiratora, četiri pacijentmonitora, dva defibrilatora i dva aparata za merenje bilirubina kod beba. Svi aparati i uređaji su instalirani i  već u funkciji, a zaposlene su posebno obradovali aparati za merenje bilirubina tek rođenih beba i druge dece budući da ih bolnica do sada nije posedovala.

Aparati i uređaji iz ove i drugih donacija u poslednjih godinu dana značajno unapređuju mogućnosti i kvalitet dijagnostike, lečenje i praćenje zdravstvenog stanja bolničkih pacijenata.

Uz pomenutu, najnoviju kinesku donaciju vrednu oko sto hiljada evra, majdanpečka bolnica je pre manje od mesec dana zaokružila vrednu donaciju kompanije Srbija Ziđin Koper koja je pre dve godine uplatila dva miliona dinara za nabavku neophodne medicinske opreme i aparata.

Dve trećine tih sredstava utrošene su ranije za nabavku monitora za praćenje vitalnih funkcija pacijenata i antidekubitnih dušeka za bolničke krevete, a ostata k za nabavku i tri aspiratora, aparata za suvu strelizaciju, profesionalnih aparata za merenje krvnog pritiska i nekoliko oksimetara koji su početkom oktobra dodatno poboljšali opremljenost ove ustanove.

Prilikom posete Opštoj bolnici Majdanpek, direktor Rudnika bakra Majdanpek Đien Hejuanje  naglasio da će kompanija Ziđin nastaviti da ulaže u razvoj lokalne zajednice, posebno u zdravstvo i obrazovanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *