BORSKA “TOPLANA” SPREMNO DOČEKUJE NOVU GREJNU SEZONU

U borsku “Toplanu” pristiglo je 10.000 tona uglja što je dovoljno za početak grejne sezone. Kako je najavljeno biće obezbeđena i finansijska pomoć u visini od 12 do 15 hiljada dinara po domaćinstvu u selima za nabavku ogreva za zimu.

-Grad Bor je spreman za početak grejne sezone, i pored svih problema i izazova koje smo imali u prethodnom periodu, zbog ekonomske i političke situacije u svetu koja se dešava i problema sa nabavkom ugljeva, uspeli smo da za početak obezbedimo dovoljnu količinu uglja. Toplana je dva puta ponavljala proces javnog poziva, i ideja je bila da dobijemo što povoljniji i što kvalitetniji ugalj. Stiglo je 10 000 tona što je dovoljno za početak grejne sezone a iz dana u dan stiže još po 400 do 500 tona uglja-kazao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

On je naglasio da je grad Bor  kroz subvencije građanima preko toplane obezbedio da cena grejanja ostane nepromenjena.

-Prema sadašnjoj realnoj analizi, cena grejanja po kvadratu bi iznosila od 250 do 270 dinara, što niko ne bi mogao u gradu da prihvati da plaća i zato smo tu da održimo ekonomsku i soijalnu stabilnost i da iz budžeta grada odvojimo finansijska sredstva za građane koja će preko toplane obezbediti kupovinu energenata, a mi ćemo uporedo sa tim obezbediti  mazut,  ako se desi da dođe do nekog problema. Grad Bor će odvojiti i od 12 do 15 hiljada dinara po domaćinstvu finansijsku pomoć za nabavku ogreva-dodao je Milikić.

Naglašeno je da će u narednom periodu biti osposobljen i kotao na mazut.

-Uglavnom smo remontovali veliki deo postrojenja, dopremili smo još jedan novi izmenjivač od 27 megavata, i dosta stabilno ćemo ući u grejnu sezonu. Imamo nalog da pokušamo da remontujemo i mazotni kotao, da podignemo nivo sigurnosti grejanja.  Taj kotao nije radio više od 10 godina ali sam optimista, i tu očekujemo finansijsku pomoć grada. Jedini problem koji nas muči u ovom trenutku je odliv dobre i kvalitetne radne snage , stručne, jer odlaze kod poslodavaca koji mogu da im daju veće plate, naći ćemo i tu rešenje ali to nas je mučilo i prošle i ove sezone-kazao je Dragan Veličković, direktor JKP “Toplana” Bor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *