ODRŽANA 20. DJERDAPSKA REGATA

Poslednjom etapom od Brze Palanke do HE „Đerdap 2 “ kod Kusjaka završena je tradicionalna 20. Đerdapska regata. Nautičari i kajakaši, njih oko 150 iz Srbije i Rumunije u 40 plovila različitih gabarita, za tri dana u tri etape prevalili su plovni put dug 92 kilometra.

– Uprkos velikoj vrućini ,ali i nevremenu koje nas je zateklo na vodi  učesnici rečnog  karavana stigli su  bez problema na krajnje odredište. Iako je bilo najavljeno nisu nam stigli gosti iz Bugarske i Moldavije, ali su sa nama plovili ljubitelji druženja na vodi iz Severne Makedonije i Rumunije. Namera regate da se promovišu turistički potencijali opština Kladovo i Negotin, ali i afirmišu sportovi na vodi i ovog puta je uspela- zadovoljan je Vukašin Radić, predsednik kajakaškog kluba Tekija.
Podršku u realizaciji jubilarne regate pružio je projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ koji finansiraju Evropska unija i Nemačka Vlada, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.
– Na plovnom putu dugom 92 kilometra doživeli smo čari i lepote velike reke i zaista smo se sa vode uverili da je ovde Dunav  najlepši. Reč je o doživljaju koji se zaista pamti- ne krije oduševljenje  Nenad Kostantinović, menadžer projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“.
Kao i uvek do sada učesnici Dunavskog spusta imali su podršku TOO Negotin i Kladovo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *