FILM „SUPER DECA“ SE SNIMA NA BORSKOM JEZERU

Na Borskom jezeru i hotelu „Jezero“ u toku je snimanje dečijeg naučno fantastičnog  filma „Super deca“ britansko-srpske produkcije. Kako je objasnio S. Shridhar, producent filma, ovo filmsko ostvarenje govori o vanzemaljcima koji su došli u Boru pružajući deci super moći, kako bi pomogli svom drugu da spasi  oca.

Foto: G. Tončev Vasilić/SZC

-Čuo sam da je istorija Bora i okoline povezana sa pričom o vanzemaljcima i magijom pa sam odličio da snimim film baš na ovim prostorima. Snimanje filma se uglavnom odvija u hotelu „Jezero i na obalama Borskog jezera. Za ovaj kraj mislim da je jedno od najlepših delova Srbije, i zaista uživam što sam ovde. Ljudi su ljubazni i gostoprimljivi ali priroda nas je posebno fascinirala. Voleo bih da snimi i horor film sa piranama u Borskom jezeru ili na sličnu temu. Sa kompanijom Ziđin smo ostvarili divnu saradnju, svi su u hotelu divni i glumci su oduševljeni. Snimanje srpske verizuje filma bi trebalo da bude završeno u februaru-kaže Šrider.

Osim na Borskom jezeru scene filma se snimaju u Beogradu, Đavoljoj varoši, na Petrovaradinskoj tvrđavi i Kosmaju. Mlada Britanka Sofi Stjuarts u filmu glumi Džordžiju, za verziju filma na engelskom jeziku, dok je ta uloga za verziju na srpskom jeziku pripala trinaestogodišnjoj Mili Guranov iz Beograda.

-Nikad nisam bila pre u Srbiji,  priroda je fantastična  i veoma sam uzbuđena zbog prilike da dođem ovde. Do sada nisam učestvovala na ovako velikom projektu i meni je sve ovo veoma interesantno – kaže Sofi.

Mili Guranov je ovo prvo pojavljivanje na filmskom platnu.

-Ovo je moje prvo ovakvo iskustvo i trudim se da naučim što više stvari za dalje korake u filmskom životu, i nadam se da će za mene biti još ovakvih prilika.  Priča ovog filma govori da smo došli da pomognemo drugu koji želi da spasi život svog oca, usput dobijamo razne moći i tražimo blago.  Takođe, tu su i „loši momci“ koji nas prate, sa njima se borimo, i jako je zanimljivo – kaže Guranova.

Od poznatijih glumaca u filmu se pojavljuju Nebojša Milovanović, Boris Milivojević i Ivan Tomašević.

Film „Super deca“ , protkan radosnim i tužnim trenucima, podjednako će privući publiku svih starosnih doba. Srpsku verziju filma bi gledaoci mogli da pogledaju oko Uskrsa naredne godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *