UKINUTA VANREDNA SITUACIJA: POŽAR NA GRADSKOJ DEPONIJI LOKALIZOVAN

Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije grada Bora doneta je odluka o ukidanju vanredne situacije na delu teritorije grada, i naglašeno je da je u poslednja 24 sata lokalizovan požar na Gradskoj deponiji.

-Velika zahvalnost ide vatrogascima koji su pokazali svoju hrabrost i zalaganje da učestvuju u ovom poslu i kompaniji Zijin koja je ustupila mehanizaciju da aktivno radi na gašenju požara i drugim preduzetnicima koji su se uključili da pomognu -kazao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Igro Mitrović, direktor JKP „3.oktobar“ je kazao da se očekuje da do kraja večeri budu eliminisana još dva do tri izvora dima.

-Veliku pomoć su nam pružili pripradnici Vatrogasne brigade i kompanija Zijin koja nam je pomogla sa mehanizacijom. Desilo se da se juče požar proširio na drugi deo deponije, što je iziskivalo i proglašenje vanredne situacije,  ali smo uspeli da do danas prepodne požar potpuno lokalizujemo i dimna žarišta ugasimo. Predstoji nam redovno održavanje deponije nasipanjem materijala i dovođenje u neko redovno stanje-rekao je Mitrović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *