(FOTO)ALEKSANDAR MILIKIĆ PONOVO IZABRAN ZA GRADONAČELNIKA BORA

U sali bioskopa “Zvezda” održana je konstitutivna sednica Skupštine grada Bora na kojoj su verifikovani mandati odbornika, izabran predsednik, zamenik predsednika i sekretar Skupštine grada, kao i gradonačelnik, zamenik gradonačelnika i članovi Gradskog veća.

Aleksandar Milikić, dosadašnji gradonačelnik Bora, izabran je ponovo na tu funkciju, a za njegovog zamenika imenovan je Milivoje Janošević.

Izabrani su i članovi Gradskog veća: Igor Janković, Marko Nikolić, Srećko Zdravković, Milan Stojanović, Milena Stanojković Kožović, Tamara Paunović, Dejan Dulović, Nenad Kračunović i Danijel Aleksić.

Dragan Žikić je imenovan za predsednika Skupštine grada Bora, a njegov zamenik biće Ivan Vučković.

Umesto Slobodana Badže, koji odlazi u penziju, funkciju sekretara Skupštine grada obavljaće diplomirana pravnica Milena Pejčić.

Dugogodišnji rad Slobodana Badže su pohvalili i predstavnici pozicije i opozicije,navodeći da je uvek bio spreman da svakome izađe u susret i pomogne, kao i da je svoj posao radio odgovorno i po zakonu.

Predstavljanjem kandidata za gradonačelnika Bora opozicija je istakla da su glasači SNS obmanuti jer su očekivali da kandidat za gradonačelnika bude nosilac liste na izborima Vladimir Stanković. Opozicija nije podržala nijedan predlog vladajuće većine.

– Očekivao sam da će predlog za gradonačelnika biti neko ko je bio nosilac liste. Napravili ste koaliciju koja je za nas neprirodna, od strane jedne političke partije koja je bila izričito protiv vas, ali neka Borani prosude da li je to volja građana ili ne-kazao je odbornik Predrag Balašević.

Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora  je za skupštinskom govornicom pročitao svoj broj mobilnog telefona i pozvao građane da mu se obrate.

– Čekaju nas četiri teške i odgovorne godine. Da podsetim građane da je 2017. godine  budžet grada bio 1,7 milijardi dinara a sada će biti 4,7 milijarde dinara. Za  četiti godine uspeli smo da asfaltiramo 50 km puteva, da izgradimo 67 km vodovoda, uredimo mnogo dečijih igrališta i atarskih puteva, i moraćemo mnogo više i snažnije da radimo u nareednom periodu.  U svaku kuću i svako selo ćemo dobronamerno ući da razgovaramo sa našim sugrađanima i nastaviti da radimo mnogo bolje nego što smo radili prethodnih godina-poručio je Milikić.

Novu koalicionu vlast čini SNS sa 15 odbornika, SPS i Vlaška stranka „Most“ sa po četiri odbornika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *