MILIKIĆ OSTAJE GRADONAČELNIK BORA

Aleksandar Milikić i u naredne četiri godine obavljaće funkciju gradonačelnika grada Bora, potvrđeno je na današnjoj konferenciji za novinare.  Mesto zamenika gradonačelnika pripalo je lideru Vlaške stranke „Most“ Mikiju Janoševiću, dok će Dragan Žikić (SPS)  i dalje obavljati funkciju predsednika Skupštine grada Bora.

Članovi Gradskog veća ispred SNS biće: Milena Stanojković Kožović, Marko Nikolić, Igor Janković, Srećko Zdravković,  Milan Stojanović i Nenad Kračunović, a ispred SPS-a, biće Danijel Aleksić i Tamara Paunović i ispred Vlaške stranke „Most Dejan Dulović.

Novu koalicionu vlast činiće SNS, sa 15 odbornika i SPS i Vlaška stranka „Most“ sa po četiri odbornika.

Milikić je naglasio da se sa  koalicionim partnerima razgovaralo o principima razvoja grada i sela i politici napretka i poštovanja svih programa i obećanja koja su davana u  političkoj kampanji i da je na osnovu toga dogovoreno kako će biti koncipirana saradnja za naredne četiri godine.

-Nastavićemo da radimo na razvoju komunalne i putne infrastrukture, vodovoda i kanalizacije, izgradnje nove toplane, kao i na uređenju dečijih igrališta, i sportskih terena na teritoriji sela i grada. Radićemo na razvoju turizma na svim lokalitetima i razvoju seoskog turizma kao jednog od bitnih turističkih potencijala, kulture i svih manifestacija, ulagaćemo  u održavanje i razvoj obrazovanja, u izgradnju novih obdaništa, fiskulturnih sala,  akva parka, bolnice na novoj lokaciji-kazao je Milikić.

On je naglasio da je dogovoreno da će članovi koalicije odgovorno i predano raditi svoj posao i poštovati i stranke i funkcije i da će se truditi da u narednom periodu obiđu svako selo i mesnu zajednicu gde će razgovarati sa građanima.

-Naš zadatak je da ubrzamo rad Gradske uprave i poboljšamo kvalitet rada i da sve što budemo radili bude vidljivije za naše građane-dodao je Milikić.

Dragan Žikić je objasnio da je SPS u ove lokalne izbore ušla sa ciljem da uđe u vlast i realizuje sve ono što je obećala sugrađanima.

-Sa SNS i Vlaškom strankom „Most“ ćemo ući u realizaciju veoma širokog programa i siguran sam da će koalicija funkcionisati na najbolji način u interesu građana, u povećanju životnog standarda građana, u razvoju grada i sela. Započete projekte ćemo podići na nivo koji zaslužuju, posebno projekat vodoizgradnje sistema Bogovina. Kroz rad Veća, Skupštine, gradonačelnika i njegovih pomoćnika, ubeđen sam da će ovo funkcionisati kako valja i siguran sam da nećemo izdati  poverenje građana – kazao je Žikić.

Lider Vlaške stranke „Most“ Miki Janošević je naglasio da  je razgovor sa  odgovornim ljudima iz Beograda, bio odlučujući da ova stranka prihvati da bude deo vladajuće većine.

-Tražili smo da budemo ispoštovani, i da ne budemo ničiji slepi poslušnici već partneri. Funkcije uopsšte nisu bile bitne, „Mostu“ trebaju principi na osnovu kojih ćemo da delujemo. Prelomilo je i obećanje koje sam dobio da će u ovaj kraj doći predsednik  Srbije, budući predsednik Vlade i ministri i da za ono što ne može da se reši na nivou grada, dobio sam uveravanje da će se država uključiti u rešavanje  gorućih problema-kazao je Janošević.

On je naglasio da će biti stalno na terenu, kako u gradu tako i u selima.

-Siguran sam da ćemo u naredne dve godine, na koliko smo oročili ovu saradnju, imati dobre rezultate i nastaviti četvorogodišnji mandat. Ukoliko bude neslaganja izaći ćemo iz vlasti i preći u opoziciju-dodao je Janošević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *