(FOTO)BESPLATNI UDŽBENICI ZA OSNOVCE

Povodom početka nove školske godine Milivoje Janošević, zamenik gradonačelnika grada Bora sa saradnicima i predstavnici kompanije Serbia Zijin Mining posetili su  prvake u Osnovnoj školi „Dušan Radović“ u Boru.  Iz gradskog budžeta izdvojeno je 18,3 miliona dinara za kupovinu udžbenika za đake od prvog do četvrtog razreda svih osnovnih škola  i kompletnog školskog pribora za prvake, dok je Serbia Zijin Mining izdvojila27,5 miliona dinara za kupovinu knjiga za sve učenike od petog do osmog razreda i za nabavku rančeva za đake prvake.

-Danas ovi mladi ljudi, đaci prvaci kojih u ovoj školi ima 82-oje, započinju život punim plućima. Nastavićemo da ulažemo u obrazovanje, kao i u uređenje dečijih igrališta, fiskulturnih sala, učionica i svega ostalog, šta bude potrebno kako bi negovali mladost i budućnost u svim obrazovnim ustanovama-kaže Janošević.

Grad Bor je pre nekoliko godina otpočeo proces kupovine udžbenika za osnovce u nižim razredima, dok se kompanija Serbia Zijin Mining priključila ovoj akciji prošle godine potpisivanjem petogodišnjeg ugovora za realizaciju projekta „Za budućnost“ , čija je vrednost 1,9 miliona dolara.

-Kompanija Serbia Zijin Mining je usmerena na razvoj savremenih tehnoloških, ali i naučnih rešenja. Kroz praksu brojnih društveno odgovornih projekata u zajednici, posebnu pažnju poklanjamo i obrazovanju mladih, za čiji je pravilan put odrastanja, izuzetno važno omogućavanje kvalitetnog obrazovanja i stvaranje mogućnosti mladima da stiču i unapređuju svoja znanja i veštine. Iz tog razloga kompanija je prošle godine započela realizaciju petogodišnjeg projekta „Za Budućnost” vrednog blizu 1,9 miliona dolara, u okviru kojeg se obavezala da će za, učenike od petog do osmog razreda svih osnovnih škola u Boru obezbediti udžbenike, a za osnovce na području grada i svih seoskih mesnih zajednica i školske torbe. Realizaciju projekta nastavljamo i ove godine, tako što smo na vreme obezbedili udžbenike za sve učenike viših razreda, a za prvake i rančeve. Na ovaj način, želeli smo da doprinesemo kvalitetnijem obrazovanju borskih đaka,ali i da, s obzirom na to da kompleti udžbenika za više razrede koštaju i do 20.000 dinara, rasteretimo budžete roditelja. Svesni smo da najčešće porodice imaju dva i više školaraca i nadamo se da smo im zaista pomogli, posebno što tokom
septembra, koji je finansijski najopterećeniji mesec, imaju izdatke i za kupovinu ostalih potrepština: odeće, obuće, školske opreme i pribora-izjavio je Gan Jonggang-a, zamenika generalnog direktora kompanije Srbija Ziđin Majning

On je naglasio daje cilj da unaprede obrazovanje, stvaranjem boljih uslova za učenje i za rad u borskim školama.

-Kao društveno odgovorna kompanija smatramo da ovu odgovornost imamo prema svih građanima grada Bora, posebno najmlađima i drago nam je što su nove knjige i rančevi, već prvog dana nove školske godine u njihovim rukama i što će oni moći nesmetano da uče i stiču nova znanja. U ime
kompanije Serbia Zijin Mining i svoje lično ime želim svim učenicima i prosvetnim radnicima uspešnu školsku godinu-dodao je Gan.

Direktorica OŠ „Dušan Radović“ Sanja Bugarin je istakla da će se u školi nastaviti rad sa ciljem postizanja još boljih rezultata.

-Nastavićemo vredno da radimo i postižemo bolje rezultate u oblasti obrazovanja  i jačati vaspitnu ulogu škole, razvijati vrdnosti i veštine naših učenika-kazala je Sanja Bugarin.

Za prvake je organizovana i priredba u holu škole. Osnovnu školu u Boru pohađa oko 3000 učenika od kojih je oko 400 prvaka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *