USVOJENI PREDLOZI ODLUKA ZA IZGRADNJU STAMBENOG NASELJA I DVE SOLARNE ELEKTRANE

Članovi Gradskog veća grada Bora usvojili su predlog Zaključka o sprovođenju javne rasprave o nacrtu odluke o izradi Plana detaljne regulacije za formiranje stambenog naselja Čokanjica.

-Prema odredbama plana detaljne regulacije gradskog naselja Bor predviđena je  izgradnja stambenog naselja za kolektivno stanovanje u zoni južno od naselja Bor 2, između Bora 2 i Brestovca na mestu zvanom Čokanjica. Na osnovu toga smo pristupili izradi plana detaljne regulacije kako bismo u budućem periodu mogli da izgradimo novo naselje  i obezbedimo dodatni stambeni prostor koji je neophodan gradu Boru. Planira se izrada plana u narednih 12 meseci a javna rasprava o ovoj temi traje od 8. do 22. septembra i sva zainteresovana lica mogu prisustvovati okruglom stolu koji će se održati 18.septembra ove godine-rekla je  Dragana Nikolić Negranović, zamenik načelnika Odelenja za urbanizam.

Ona je naglasila da će nakon donošenja odluke biti organizovan javni uvid gde će građani imati priliku da daju predloge i sugestije u vezi sa novim naseljem nakon čega će se sprovesti izrada planskog dokumenta.

Veće je usvojilo i predloge zaključaka o sprovođenju javne rasprave o nacrtu odluke o pristupanju izrade plana detaljne regulacije za izgradnju solarne elektrane „Brestovac 1“ i „Brestovac 2“.

-Reč je o izgradnji solarnih elektrana manjeg kapaciteta. U pitanju je investitor Solar Power East koji je otkupio zemljište severozapadno od Brestovca gde želi da izgradi dve solarne elektrane.  Javna rasprava će biti od 8 do 22. septembra a okrugli sto 18.septembra ove godine. Tokom izrade plana za ova dva planska dokumenta, koji će za solarne elektrane „Brestovac 1“ i „Brestovac 2“ trajati osam meseci, po našim očekivanjima, a po očekivanjima investitora šest meseci,  građani će moći da stave primedbu ukoliko žele-dodala je Dragana Nikolić Negranović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *