(FOTO)SNS OBELEŽILA STRANAČKU SLAVU U BORU

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Boru, obeležio je  danas stranačku slavu Svetu Petku. Ovogodišnji kolačar bio je Nikola Marić, koji je ovu dužnost predao za sledeću godinu Letici Milovanović i Lidiji Načić.

-Trebalo bi u današnjem vremenu što češće da se podsećamo reči velikog čoveka koji je do pre nekoliko godina živeo i bio među nama i sa nama a to je patrijarh Pavle koji je govorio da je neophodno da u svakom vremenu i u svakoj životnoj situaciji budemo ljudi. On je to govorio iz iskustva svih svetih i prepodobne materi naše Paraskeve koja je čitav svoj život, kako piše u njenom žitiju, provela u trudu, postu , molitvi i na taj način u pomaganju svom rodu. Postoje dva mesta na ovom svetu gde se čovek susreće sa Bogom, jedan je oltar svetih božijih crkava a drugo je srce čoveka. U našim srcima da se useli ljubav prema Bogu koji je imala Sveta Petka i da mi tu ljubav dalje razvijamo na naše saradnike i naše bližnje. Da se svi zajedno ugledamo na primer života i truda Svete Petke i da Bog svima daje ono što je potrebno i neophodno za spasenje-kazao je protojerej Radoje Mijović, starešina pravoslavnog hrama “Sveti Đorđe” u Boru.

Prisutnima se obratio i  Aleksandar Milikić, poverenik GO SNS u Boru koji je gostima poželeo  sreću i blagostanje.

-Vremenom smo se u ovom savremenom i brzom životu udaljili jedni od drugih i zaboravili smo na veru, crkvu, brata i sestru ali i na državu. Ovo je prilika da se okupimo oko krsta i vere, da se držimo zajedništva.  U teškim vremenima ljudi su se okupljali oko vere i svojih prijatelja . Danas je prijatelj Srbiji i gradu Boru SNS. Treba da se okrenemo jedni drugima, da se držimo zajedno, da se držimo porodice, prijatelja. Zahvaljujem se i Lidiji Načić  koja će biti kandidat SNS u Boru za narodnog poslanika što je to prihvatila i siguran sam da će na pravi način predstavljati interese građana Bora-rekao je Milikić.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *