(FOTO)ZA TRI DANA U 2024. ROĐENO PET BEBA

Milivoje Janošević, zamenik gradonačelnika Bora sa saradnicima i Jelena Ristić, direktorica Centra za socijalni rad obišli su porodilište i Mariji Bukarici, majci prvorođenog deteta u 2024.godini uručili su cveće i ček na 50.000 dinara.

-U ovoj godini smo presrećni jer smo u prvih tri dana nove godine imali sreću da se rodilo pet beba. To je najlepša vest za grad Bor. Zahvaljujem se doktorima na dobrom radu a porodiljama želim sve najbolje i da u toku ove godine bude više beba nego ranije. Prošle godine smo u prva tri dana  imali dve novorođene bebe a sada pet i to je dobar znak za grad Bor a za nas nema ničeg lepšeg  nego da danas budemo tu gde se rađa život – kaže Janošević.

Prvorođena beba u 2024.godini, mali Nikola težak je tri kilograma i 250 grama, i 54 centimetara dugačak. Rođen je 1.januara.

-Prošle godine imali smo 420 porođaja od toga se rodilo 424 beba jer je bilo i blizanačkih trudnoća,što je za 15 porođaja više nego u 2022. godini. Drago nam je da se trend porasta nastavlja i nadamo se da će i ove godine biti više beba. U svoje i u ime celog našeg kolektiva svim  sugrađanima želim  srećne praznike, puno zdravlja, sreće i uspeha-kazao je dr Stevan Meilanović, ginekolog.

Janošević je i ostalim majkama uručio cveće a onda i posetio Dečije odelenje Opšte bolnice gde su mališanima uručeni paketići.

-Trenutno na Dečijem odelenju ima troje dece koja su juče hospitalizovana. U toku praznika je bilo više dece. Trenutno u gradu ima dosta bolesne dece, na svu sreću uglavnom akutno bolesne. Svaka pažnja znači svakodnevno a posebno u vreme praznika kada su druga deca mnogo radosnija nego ova što borave u bolnici i hvala gradu Boru na pažnji koja nam je ukazana-kazala je Slavica Vučković, pedijatar pulmolog.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *