I REBALANS ZA OVU I BUDŽET ZA NAREDNU GODINU

Budžet opštine za 2020. godinu, projektovan na milijardu 75 miliona dinara, što je na nivou ovoodišnjeg iznosa, najvažniji je dokument usvojen na 11. sednici Skupštine opštine Majdanpek, održanoj prošlog četvrtka kada je “zeleno svetlo” dobio i treći rebalans budžeta za 2019.godinu. Opštinski parlament usvojio je i niz drugih odluka iz svog delokruga rada o kojima se već pozitivno izjasnilo Opštinsko veće na sednicama održanim krajem prošlog i početkom ovog meseca.

Po rečima Dragana Popovića, predsednika Opštine, najveće smanjenje rashoda odnosi se na subvencije gradskoj toplani, dok su planirana izdvajanja za ostale korisnike budžeta uglavnom na nivou prošlogodišnjih.

-Doneli smo i Odluku o davanju saglasnosti Javnom komunalnom preduzeću za proizvodnju i distribuciju toplotne energije „Majdanpek“ kojom se daje garancija za kreditno zaduženje ovog preduzeća, kod poslovne banke, u iznosu ne većem od 60 miliona dinara-kazao je Popović.

Samo zasedanje Skupštine opštine kao i prethodnih par proteklo je bez učešća odbornika opozicije, a tako i bez rasprave. Pored pomenutih, usvojene su i odluke o visini prosečne cene kvadrata na teritoriji opštine, što je od značaja za utvrđivanje poreske osnovice, kao i odluka o boravišnoj taksi. Odbornici su, takođe, dali saglasnost na Kadrovski plan opštine, informaciju o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih programa poslovanja javnih preduzeća, a prihvatili su i predlog Kadrovske komisije   da i u narednih 12 meseci na mestu vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća za puteve i građevinsko zemljište ostane Dejan Mladenović.

Skupštinskom zasedanju istog prepodneva prethodila je sednica Opštinskog veća na kojoj je usvojen Nacrt odluke o davanju saglasnosti na Nacrt ugovora o zajedničkom upravljanju komunalnim otpadom između gradova Zaječara, Bora i opština Timočke krajine, kao i Nacrt odluke o pokretanju postupka javno – privatnog partnerstva za izgradnju Regionalnog centra za upravljanje otpadom. Takođe, data je saglasnost na raspodelu dobiti koju je ostvarilo DD “Dobrodošli na Lepenski vir”, odnosno, to Turističko područje kojom bi 1,8 miliona dinara trebalo da se usmeri u budžet opštine.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Majdanpek. „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *