IZ OSAM ZEMALJA 1300 TAKMIČARKI

Završeno je 20. Evropsko prvenstvo u mažoret plesu koje je predhodnog vikenda održano u Sokokobanji. Preko 1300 takmičarki iz osam zemalja (Hrvatske,Bosne i Hercegovine, Crne Gore,Austrije, Češke, Poljske, Rumunije i Srbije) nadmetale su se za titulu najuspešnije u više kategorija. Najatraktivniji deo prvenstva odigrao se u subotu i nedelju. U subotu je, nakon svečanog otvaranja i paradnog defilea svih učesnica koje su pozdravile predsednika opštine Sokobanja, održan i paradni defile kroz centar grada. Tog popodneva održan je i takmičarski deo defilea na oduševljenje mnogobrojnih gostiju i meštana.

Predsednik Evropske mažoret asocijacije , Alen Šćuric, je rekao da se Sokobanja pokazala kao odličan domaćin i da je ovogodišnje Evropsko prvenstvo najbolje organizovano prvenstvo do sada i zahvalio se svima koji su učestvovali u organizaciji.

Prvenstvo je otvorio predsednik opštine Sokobanja , Isidor Krstić, koji je poželeo dobrodošlicu i puno sreće svim takmičarkama.

U nedelju je, u sokobanjskoj sportskoj hali održano takmičenje u binskim nastupima. Montažne tribine su bile premale da prime sve zainteresovane koji su želeli da uživaju u nastupima najboljih evropskih mažoretkinja.

Prema rečima, Danijele Borovnjak ,vođe Zagrebačkih navijača , organizacija je bila na vrhunskom nivou , ne samo kad je u pitanju takmičarski deo već i smeštaj, hrana i ljubaznost svih ljudi. Posebno je naglasila prijatan sokobanjski vazduh i izrazila žaljenje što ne mogu da ostanu još koji dan.

Na kraju je , nakon ceremonije dodele medalja i pehara najuspešnijima u svim disciplinama i uzrasnim kategorijama, odigrano zajedničko kolo uz trubače.

– Sve je proteklo u najboljem redu, pohvale stižu sa svih strana. Sokobanja je pokazala da ima kapaciteta da organizuje i događaje ovakvog obima i značaja kakvo je Evropsko prvenstvo u mažoret plesu i da je ovo jedna velika reklama za Sokobanju – rekao je predsednik opštine Sokobanja Isidor Krstić.

 

“Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Sokobanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *