UZ NOVE INVESTICIJE – BOLJE SUTRA

Dan opštine Majdanpek, 12.septembar, u gradu pod Staricom obeležen je prigodno i svečano, kao prilika da se zaokruži i rezimira jednogodišnji period u funkcionisanju i razvoju ove lokalne zajednice, ali i uživa u manifestacijama kulturno zabavnog i sportskog sadržaja.

Svečana sednica Skupštine opštine Majdanpek kojoj su prisustvovali zvaničnici susednih opština, ali i Rumunije, te Oliver Marius, konzul Republike Rumunije u Zaječaru i Miroslav Knežević, načelnik Borskog upravnog okruga, kao i predstavnici javnih preduzeća i ustanova, počela je obraćanjem Slaviše Božinovića, aktuelnog predsednika SO Majdanpek koji je svima čestitao praznik i istakao da su uspostavljeni novi mostovi saradnje, a nastavljena i stara prijateljstva. Predsednik Opštine, Dejan Vagner je o rezultatima između dva praznika istakao značaj koji za stabilizaciju i unapređenje kvaliteta života u opštini imaju dešavanja u Rudarsko topioničarskom basenu Bor, odnosno, njegovom ogranku – majdanpečkom, Rudniku bakra, zatim o podršci koja najvećem majdanpečkom kolektivu stiže od najvišeg državnog rukovodstva, te  strateškom partnerstvu sa kineskim Ziđinom i izgledima da tako već naredne godine dođe do  investicija, povećane proizvodnje i poboljšanog poslovanja RTB Bor.

 – Osim aktivnosti koje će se u narednim godinama finansirati iz opštinskog budžeta, očekujemo i intenzivnije aktivnosti na poslovima koji su u nadležnosti države, a što je u nedavnoj poseti potvrdio i predsednik Aleksandar Vučić, pre svega na sanaciji državnih puteva i elektroenergetske infrastrukture što će, osim podizanja kvaliteta svakodnevnog života bitno uticati i na stvaranje povoljnijih uslova za iznalaženje i dovođenje investitora. Takođe, raduje najava predsednika Vučića da će država finansijski pomoći završetak projekta uređenja turističkog prostora na Lepenskom viru i tako poboljšati uslove za dalji razvoj turizma u našoj opštini-kazao je Vagner.

Povodom Dana opštine dodeljena su i tradicionalna septembarska priznanja. Septembarske nagrade dodeljene su Gimnaziji “Mile Arsenijević Bandera”, Aktivu žena invalida rada Majdanpek, Danijelu Nikoliću, Stanimiru Balanoviću, Jeleni Jovanović, Miloradu Paleviću, Zoranu Topaloviću i Mirjani Cakić Mladenović. Pohvale “12.septembar” dodeljene su Željku Tanaskoviću i grupi volontera Crvenog krsta Majdanpek.

U ime nagrađenih zahvalio je Gorčilo Potpara, direktor majdanpečke Gimnazije.

Dan opštine bio je povod za održavanje i drugih manifestacija, prvog turnira u malom fudbalu “Zlatni grad”, Izložbe likovnih radova mališana predškolske ustanove i učenika osnovnih škola “Mom gradu s ljubavlju”, te koncerta majdanpečkog benda “Dunsteri”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *