JAVNI RADOVI – GODINU DANA

Na ovonedeljnom zasedanju Opštinsko veće u Majdanpeku usvojilo je predlog Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2020.godinu, sa   izmenom vezanom za dužinu trajanja javnih radova od 12 meseci. Zbog toga raspisan je i javni poziv za organizovanje i sprovođenje javnih radova, koji će biti otvoren do ponedeljka, 23.decembra u 12 sati.

Pored toga, članovi Opštinskog veća doneli su Odluku o odobravanju isplate solidarne pomoći zaposlenima, u visini od 40 hiljada dinara s obzirom na to da je prosečna zarada  znatno manja od republičkog proseka.

Usvojena je i Odluka o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta za 2019. godinu, kao i predlozi programa poslovanja za 2020.godinu, i to za Javno preduzeće za puteve i građevinsko zemljište i JKP „Vodovod“ iz kojeg je posebno komentarisano  povećanje troškova u narednoj godini, zbog poskupljenja električne energije.

Članovi Opštinskog veća su usvojili i predlog Plana upisa u Gimnaziju „Mile Arsenijević – Bandera“ u Majdanpeku, za narednu školsku godinu, dok na Plan upisa u Tehničku školu, zbog neslaganja   sa predloženim izborom zanimanja, nije data saglasnost.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Majdanpek. „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *