U OPŠTINSKOJ KASI 857 MILIONA DINARA

Odbornici  Skupštine opštine Kladovo odlučili su ubedljivom većinom glasova, da planirani iznos  budžeta za iduću godinu bude  857.016.734 dinara. U ukupnim prihodima najveće učešće imaju opšti prihodi u iznosu od 752.800.00 dinara ili 87,8 odsto pojasnila je Andrija Antić, rukovodilac budžeta opštine Kladovo i dodala da su preneta sredstva iz ranijih godina 50 miliona dinara  ili 5,38 odsto, prihodi od donacija u budžetu učestvuju sa  5,4 procenta  odnosno sa 46,6 miliona dinara dok su prihodi od transfera  od drugih nivoa vlasti  šest  miliona dinara ili 0,70 odsto.

Budžet za sledeću godinu izrađen je na osnovu projekcije ostvarenja prihoda, kreiran je realno izbalansiran je i uravnotežen sa rashodima s obzirom da je usmeren  na poboljšanje kvaliteta života građana rečeno je na sednici lokalnog parlamenta.

Na sednici SO Kladovo  jednoglasno je usvojena Odluka o izmeni budžeta opštine Kladovo za 2019. godinu. Kako se čulo  korekcije  neće uticati na povećanje prihoda koji ostaju u iznosu od 916,138.228   dinara, jer je obavljeno prepakivanje unutar ekonomske klasifikacije budžetskih primanja i rashoda. Odlukom je obezbeđeno 200.000 dinara za sufinansiranje troškova prevoza u decembru  za učenika srednje škole iz seoskih sredina po utvrđenim kriterijumima.

Na poslednjem ovogodišnjem skupštinskom zasedanju usvojeni su  Programi rada  javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač lokalna samoprava, odnosno Centra za kulturu,TOO Kladovo i JP „Komunalac“i „Jedinstvo“. Zeleno svetlo dobio je i predlog Odluke o pokretanju postupka  likvidacije doo „Biznis inkubator centar Kladovo“, kao i predlog Odluke o prodaji 10 stambenih jedinica u zgradi u ulici Veljka Vlahovića u kladovskom naselju „Pesak“ sagrađenoj u okviru realizacije Regionalnog stambenog programa  za trajno rešenje stambenih potreba izbeglih lica na teritoriji opštine Kladovo.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Kladovo. “Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *