JOŠ 40 MILIONA DINARA U OPŠTINSKOJ KASI

Na 86. sednici Opštinskog veća u Knjaževcu prihvaćena je peta odluka o izmenama i dopunama odluke o budžetu za 2018. godinu. Novih 40 miliona dinara, kako se čulo, biće upotrebljeno za nekoliko važnih aktivnosti u školama, ustanovama i preduzećima.

Rebalansom u opštinsku kasu dolazi novih 40 miliona dinara, koje je opština Knjaževac dobila zahvaljujući učešću u nekoliko projekata.

– Budžet opštine Knjaževac od milijardu i 68 miliona raste na milijardu i 108 miliona dinara. Novih 40 miliona dinara su vanredna sredstva koja je opština Knjaževac dobila zahvaljujući povećanju prihoda od ekološke takse, koju je u iznosu od 18 miliona dinara uplatilo Javno preduzeće “Stara planina“. Takođe, 22 miliona dinara su sredstva odobrena od Ministarstva energetike (za projekat energetske efikasnosti zgrade Opštinske uprave), od pograma EU PRO  za rekonstrukciju Gurgusovačke kule, kao i za izradu projektne dokumentacije za trening start ap centar u selu Rgošte00m – objasnio je predsednik Opštine Milan Đokić.

Raspodelom ovih sredstava, stvaraju se mogućnosti da se čak i decembar iksoristi za neke važne aktivnosti u školama, ustanovama i preduzećima.

– Ovih 40 miliona dinara smo raspodelili na našu participaciju u projektu energetske efikasnosti ove zgrade, zamenu poda u hali “Kaplar“. Osnovne škole dobiće po 500 hiljada dinara za svoje aktivnosti, a srednje po milon dinara. Četiri milona namenjeno je PU “Bajka“ za opremanje novog objekta, a biče novca i za jednokratne pomoći u Centru za socijalni rad, za mesne zajednice – istakao je prvi čovek knjaževačke opštine.

Đokić naglašava da je u Knjaževcu realizovano sve ono što je na kraju 2017. i planirano. On očekuje da će budžet opštine biti ostvaren u visokom procentu.

– Procena je da će budžet biti ostvaren sa više od 90 odsto i to jeste sjajno izvršenje budžeta. Važna je, takođe, uravnoteženost izvršenja budžeta prema svim korisnicima. Uspeli smo da realizujemo sve ono što smo na kraju 2017. planirali, plus još jako mnogo poslova za koje smo našli mogućnost za finanisiranje u toku godine – kazao je Đokić.

Većnici su usvojili i izmene odluke o prečišćavanju i odvođenju atmosferskih i otpadnih voda, te izmena odluke o snabdevanju vodom za piće, koje se usklađuju sa Zakonom o komunalnim delatnostima.

“Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“

“Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *