(VIDEO)KINEZI POVEĆAVAJU KAPACITET TOPIONICE BAKRA

Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike izjavio je danas u Boru da kada je 2014. godine  puštena u rad nova topionica bakra, ista je projektovana da se godišnje proizvede 80 000 tona bakra, dok Kinezi u svom razvojnom planu imaju drugačiju viziju a to je povećanje kapaciteta topionice.

Jedno od pitanja odnosilo se na to da Kinezi grade nova postrojenja i da li to znači da postojeća topionica nije funkcionalna, Antić je istakao da “nije reč o zastareloj tehnologiji nego prevaziđenim kapacitetima u odnosu na njihove potrebe”.

– Oni planiraju 200 do 250 hiljada tona. Možda je u nekim segmentima između topionice i fabrie sumporne kiseline bilo određenih problema i na to su kineski partneri ukazali kada su ušli u upravljanje čitavim sistemom,  oni su te probleme rešavali –kazao je Antić.

On je demantovao glasine da će kineska kompanija Ziđin Koper Bor svoje sedište preseliti u Beograd.

-Kada je reč o menjanju pozicije centrale kompanije i izmeštanje iz Bora to se ne nalazi u našim planovima. Ziđin Bor je rođen u Boru i nastaviće da živi u tom mestu – dodao je Antić.

Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike

Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike izjavio je u Boru da kada je 2014. godine puštena u rad nova topionica bakra, ista je projektovana da se g...

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *