KRAĆE RADNO VREME UGOSTITELJSKIH OBJEKATA U MAJDANPEKU

Na ovonedeljnoj sednici Opštinskog veća u Majdanpeku utvrđen je Nacrt odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata, po kojem će ugostiteljski objekti tokom radne nedelje  raditi najduže do ponoći. Vikendom oni će moći da rade do jedan sat posle ponoći, a tokom novogodišnjih praznika do četiri sata.

Istovremeno, utvrđena su i ograničenja u pogledu buke, a tokom diskusije je naglašeno da se mora voditi računa i o interesima stanara u neposrednoj blizini tih objekata.

Na ovoj sednici odlučeno je da se za potrebe izmeštanja odeljka biblioteke u Donjem MIlanovcu, prihvati ponuda “Arriva Litasa” i preuzme poslovni prostor u kojem je sadašnja autobuska stanica ukupne površine 106 kvadratnih metara po ceni nešto manjoj od pet miliona dinara. Autobuska stanica bi trebalo da bude izmeštena na lokaciju koja je do sada služila kao parking za autobuse, a koja će omogućiti da autobusi ne ulaze u deo grada uz samu pešačku zonu.

Pored toga, utvrđen je tekst oglasa za prikupljanje ponuda za pribavljanje odgovarajućih nepokretnosti, konkretno, objekta za pružanje usluga socijalne zaštite za smeštaj odraslih i starih lica u Donjem MIlanovcu. Kako se navodi objekat bi trebalo da bude površine 500-600 kvadratnih metara sa pripadajućom zemljišnom površinom i pratećom infrastrukturom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *