MINIBASKET FESTIVAL U NEGOTINU

Od mlađih pionira do prvog tima kroz osam takmičarskih selekcija Košarkaški klub „Hajduk Veljko“ okuplja 150 mladih košarkaša spremnih da brane boje kluba koji poslednjih godina svojim uspesima dokazuje da je „Škola košarke“ u Negotinu i te kako vredna pomena.

Tako je ovom klubu nedavno Košarkaški savez istočne Srbije ukazao poverenje da budu domaćini 20. Minibasket festivala koji je okupio više od 400 mališana iz Bora, Boljevca, Zaječara, Knjaževca, Kladova, Svrljiga i Negotina.

Verni svojim načelima da u svakom događaju mogu da pronađu i adekvatnu lekciju za svoju decu, u KK „Hajduk Veljku“ su odlučili da ovaj festival bude humanitarnog karaktera na kojem će se sakupljati sredstva za lečenje male Negotinke Simeone Jokanović, ćerke negotinskog jereja i veroučitelja Marka Jokanovića, koja se od najteže bolesti leči na Klinici Sent Džud u SAD.

-Košarkaši su organizovanjem ovog festivala koji je imao i humanitarni karakter pokazali da su ne samo talentovani sportisti, već da rastu u humane i dobre ljude. Prikupljena novčana sredstva od 72.438 dinara već su na računu male Simeone kojoj želimo brzo ozdravljenje i da se uskoro vidimo na “košarkaškom terenu”- kaže Dušan Mandić, trener KK “Hajduk Veljko”.

Više od 40 utakmica odigrano je u negotinskoj Hali sportova na tri terena i na koševima visine 2,60 metara, a revijalno su ovaj praznik košarke otvorili najmlađi košarkaši, dečaci i devojčice rođeni 2013. godine. Iako to nije praksa na turnirima najmlađi košarkaši iz Negotina i Svrljiga, njih četvrdesetak su na terenu pokazali da su budućnost ovog regiona.

-Ovo za nas u klubu predstavlja smisao bavljenja košarkom, uvođenje dece u svet sporta, njihovi osmesi, trud, borba i rad su nešto što ne može ništa drugo da vam zameni. Prvi košarkaški koraci i utakmice se zauvek pamte. Pobede i porazi su sastavni deo sporta i to je u ovom trenutku manje važno, a ono što zauvek ostaje u sećanju je prva utakmica. Hvala roditeljima na ukazanom poverenju, deci na zalaganju i trudu i nadamo se da ćemo u skorijoj budućnosti biti jako ponosni na neko od ove dece koje je baš danas krenulo malim koracima u veliki košarkaški svet – ističe Mandić.

U ovom klubu znaju da su mladi budućnost sporta i zato im posvećuju punu pažnju vredno trenirajući mališane. To im se i vraća kroz rezultate, ali i kroz činjenicu da su redovno na spisku pozvanih za reprezentativna okupljanja i Negotinke, ali i trener Dušan Mandić.  Letos su to bile Teodora Trkulja i Jelica Živković, a kroz Razvojno trenažni centar prošla je i Milena Trailović.

-To je lepo priznanje za njih, ali ujedno i obaveza da nastave sa napornim radom koji ih je uz njihov talenat i doveo do ovde. Takođe sve njihove saigračice iz tima zaslužuju čestitke jer je ovo ujedno i uspeh celog kluba, naše porodice. U klubu postoji još nekolicina igračica koje imaju potencijal za nešto više i nadam se da će ovi pozivi njihovim saigračicama biti podstrek i za njih same da rade još više, da napreduju i razvijaju se po notama našeg sportsko-pedagoškog plana i programa koji ima za cilj formiranja kvalitetnih sportista, a prevashodno stvaranje zdravih i dobrih ljudi –  kaže Dušan Mandić.

Na svakoj utakmici negotinski košarkaši i košarkašice bez obzira kog su uzrasta ili u kojoj ligi igraju daju, sve od sebe. U ovom sportskom kolektivu kažu da “Hajduk Veljko” nije samo klub, već da je KK “Hajduk Veljko” porodica. Sudeći po njihovim osmesima čak i kad izgube meč, cilj je već postignut – mladi su košarku zavoleli svim srcem.

Projekat: ‘’Stanje fizičke kulture i sporta u negotinskim osnovnim školama’’, sufinansiran je iz budžeta Opštine Negotin. “Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *