POBEDNIK VLADA BOŽANIĆ

Drugi memorijalni varaličarski kup „Miša Gvozdeni 2019“, održan je u subotu na vodama Dunava kod Donjeg Milanovca uz učešće 160 takmičara, među kojima i jedna dama  iz brojnih gradova Srbije i – Australije.

Takmičenje već drugu godinu za redom organizuje KSR “Štuka” (Milan Panić, Formax test ribolovac i poznati vodič sa Ebra, sa drugarima i prijateljima), uz podršku brojnih sponzora, Opštine Majdanpek i drugih, u znak sećanja na Milana Pešuta, “Mišu Gvozdenog”, čuvenog ribolovca iz Smedereva koji se u Donji Milanovac preselio posle teške bolesti pluća i dijagnoze da mu je preostalo samo šest meseci života. Na obali Dunava, u neposrednoj blizini Lepenskog vira u kamp kućici ovaj zaljubljenik u reku i ribolov, poživeo je još 12 godina i vreme provodio kvalitetno sa drugarima, knjigama i gitarom.

Na subotnjem odlično organizovanom i izuzetno posećenom takmičenju, na takmičarskoj stazi na keju u Donjem Milanovcu i nizvodno kamenjarom do prvog signala, za šest sati varaličari su ulovili 47 smuđeva. Pobedio je i usvojio brojne nagrade organizatora Vlada Božanić iz Donjeg Milanovca, ulovom dva smuđa teška 1.740 i 960 grama, drugo mesto osvojio je Branko Žakula iz Beograda , a treći Jovan Lončar iz Veternika.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Majdanpek. „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *