MINISTARKA PRIVREDE U POSETI KLADOVU

Ministarka privrede  Anđelka Atanasković sa saradnicima  i predsednikom opštine Sašom Nikolićem  tokom radne posete opštini Kladovo razgovarala je sa  menadžmentom Akcionarskog- društva“ Đerdap-usluge“ i poslovodstvom „Termoventa“ . Đerdap-usluge su jedan od najvećih i najsloženijih kolektiva u istočnoj Srbiji, koji u šest organizacionih jedinica zapošljava 1500 radnika. Akcionarsko društvo bavi se održavanjem obaloutvrda i priobalja Dunava, izvodi građevinske radove, mašinske i druge zanatske usluge.

-Poseta ministarke privrede nova je potvrda da Đerdap-usluge predstavljaju jedan od zamajaca razvoja opštine Kladovo- istakla je direktorka Karmenka Babić.

Kompanija Termovent se bavi proizvodnjom klima komora i „čistih soba“za bolnice, hemijsku industriju i farmaceutski sektor, odnedavno je postala  deo švajcarske grupacije Arbonia.  U kolektivu koji zapošljava 200  radnika veruju da će ih to učiniti još prisutnijim na tržištu, kao i da će proširiti paletu proizvoda.

-Razgovor je bio osnova da se ministarka upozna sa planovima i izazovima  sa kojima se suočava ovaj privredni kolektiv -rekao je Nikola Mršić, direktor proizvodnje.

Ministarka je naglasila da je poseta firmama u Srbiji zapravo nastavak dijaloga sa privrednicima.

-Poseta firmama u Kladovu nastavak je dijaloga sa privrednicima Srbije  jer su neposredni kontakti između privrednika i države značajni za razvoj ekonomije-istakla je ministarka Atanasković i dodala da je u vrhu prioriteta resora kojim rukovodi podsticaj ženskog preduzetništva. Da se žene uspešno bave preduzetništvom potvđuju i poslovni rezultati kolektiva kojim rukovodi direktorka “Đerdap-usluga”. Spremni smo da podržimo sve njihove projekte u narednoj godini želim da podržimo angažovanje predsednika opštine Saše Nikolića jer je jedan od retkih koji je saradnjom sa ministarstvima uradio mnogo za svoj grad-rekla je ministarka privrede i naglasila da je lokalna samouprava predočila sve što je do sada urađeno i to je osnov za nadogradnju.

Predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić istakao je značaj podrške brojnih ministarstava, Vlade i predsednika Srbije Aleksandra Vučića  za razvoj, ne samo opštine Kladovo već i ovog dela Srbije.

Kako navode iz Ministarstva privrede resorna ministarka je do sada obišla  oko 60 kolektiva u kojima je sa rukovodstvom kompanija razgovarala o aktuelnom privrednom ambijentu sagledavajući modele da se on unapredi i doprinese  ekonomskom razvoju, ali i otvaranju novih radnih mesta, jedan je od zaključaka sa sastanaka održanih u Kladovu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *