NAJAVLJENA NOVA ULAGANJA U ZAJEČARSKI OKRUG

Predsednik države Srbije Aleksandar Vučić u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ obišao je Zaječarski okrug. Vučić je prilikom posete opštini Boljevac obišao fabriku poljoprivrednih mašina „Agromehanika“, i tom prilikom istakao da će država značajnim subvencijama pomoći ovog domaćeg investitora, koji će uskoro zaposliti još 60 radnika.

-Podržaćemo sve one koji hoće da ulažu ovde, pokušaćemo da dovedemo jednu fabriku iz oblasti drvne industrije, da ljudi u Boljevcu mogu da žive bolje. Pokušaćemo da sve pravce prema Zaječaru i Boru učinimo takvim, da možete da računate na dobre puteve i zato će ovde uskoro biti mnogo mašina -poručio je Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije je posetio i novoizgrađeni hotel „Ramonda“ u naselju Rtanj, u čiju je gradnju uloženo oko pet miliona evra i tom prilikom je istakao da je ponosan na našu zemlju što ima ovakav objekat.

Aleksandar Vučić  se u Sokobanji  obratio  građanima okupljenim ispred hotela „Zdravljakˮ.

‒ Zadovoljan sam ulaganjem u privatni sektor u Sokobanji. Ono što je važno, tražićemo, naći ćemo i dovešćemo investitore za hotele “Zdravljak” i “Turist“. Uradićemo i izlazak na Koridor 10. Samo da znate da to nije mali novac, petlja košta 2,5 miliona evra a pristupni putevi 3,2 miliona evra, što sve iznosi blizu 6.000.000 evra –kazao je Vučić.

Predsednik Vučić sa svojim saradnicima je obišao  i plantažu „Tera Optimaˮ u selu Žučkovcu, gde je razgovarao sa vlasnicima o unapređenju proizvodnje jabuka. On je nagovestio nastavak državnih subvencija za poljoprivrednike, naročito mlade, kako bi unapredili svoje poslovanje.

U Knjaževcu je predsednika Vučića ispred kompanije Falc East, uprkos visokoj temperaturi, dočekalo  oko dve hiljade građana.

– Važno je da još više razvijemo Staru planinu, da dodatno podstičemo voćarstvo… Neći da vam obećam sasvim, ali pokušaćemo da preko kancelarije za javne nabavke krenemo u izgradnju i da završimo  halu za Knjaževac. Ako uspemo da završimo ovo oko IMT-a, da za taj prostor dobijemo 90 – 100 miliona, onda će prvo radnici, kao poverioci, da se namire. Ali, ono što je mnogo važnije, da dovedemo nekog od investitora i da imate još jednu fabriku u Knjaževcu, da time garantujete sigurnu budućnost svojoj deci. Dakle, polako, ali sigurno, živećete bolje, ako upošte budemo živeli, jer je Knjaževac  za poslednjih dvadeset godina izgubio jednu trećinu stanovnika. Naravno da su za to krivi oni koji su uništili privredu, oterali ljude odavde, pozatvarali fabrike. Ne možemo brzo iz toga da se izvučemo, jer nam je fertilna baza niska. Zato ćemo posebno da razmišljamo o timočkom okrugu, kako dodatno da pomognemo –kazao je Vučić.

Aleksandar Vučić potom je, u pratnji svog domaćina Milana Đokića, predsednika Opštine, obišao proizvodne pogone Falc Easat-a. U razgovoru sa vlasnikom i menadžmentom, obećao je snažnu podršku države, ukoliko ova italijanska kompanija proširi proizvodnju u Knjaževcu. Posetu Knjaževcu predsednik Srbije završio je u Vinariji “Jović“ u Potrkanju.

Centralni događaj organizovan je u Zaječaru gde se predsednik Srbije obratio građanima u centru grada.

-U narednih mesec dana biće potpisan ugovor, a od januara kreće zapošljavanje. Biće zaposleno više od 2000 Zaječaraca. To je nešto za šta smo se borili mesecima. Za ovo sam dobio konačnu potvrdu, ali su me molili da ne govorim ime kompanije-kazao je Vučić.

On je najavio druga ulaganja u Zaječarskom okrugu.

-Ulažemo i u stadion u Zaječaru, jedan od najmodernijih stadiona po standardima UEFA. Ulagaćemo u putnu infrastrukturu. Od 15. jula ćete videti mašine na teenu da su počele da rade. Hoćemo da investiramo, da ulažemo i u Romulijanu, da ojačamo Zaječar novim turističkim kapacitetima – kazao je Vučić, naglasivši da moramo da se borimo protiv bele kuge.

Predsednik Srbije je naglasio da će država ulagati u istok Srbije i građane pozvao da ne napuštaju zemlju.

-Učinićemo sve da pristojnoj Srbiji omogućimo da lepo živi od spostvenog rada i da niko u Srbiji nema zaradu manju od 30.000 dinara, kakav god posao da radi-rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je najavio i da će se graditi brza saobraćajnica od Paraćina do Boljevca, Zaječara i Vrške Čuke, sa krakom prema Boru kao i da će biti napravljena za samo nekoliko godina.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *