NARODNA STRANKA U BORU: ŠTA ĆE SPORTSKI TERENI KAD SE NE ZNA SUDBINA GRADA I SELA

Gradski odbor Narodne stranke u Boru saopštio je da se toplana urušavala političkim kombinacijama, nestručnim vođenjem od strane menadžmenta i partijskom kupovinom uglja.

-Ove jeseni oborili su rekord u visini subvencija. 370 miliona dinara za ugalj. Preko 10 miliona evra za deset godina! Osnovno pitanje je zašto je vlast dozvolila da se godinama nabavke uglja vrše po cenama višim i duplo od prodajne cene u rudnicima? Gde je išla ta razlika jer je čudno da niko od nadležnih organa nije reagovao? Nadzorni odbor je potpisivao negativno poslovanje, ali je redovno obaveštavao osnivača. Odbornici vlasti godinama su svojim glasom i ćutanjem odobravali ovakvo nedomaćinsko poslovanje i time dali pokriće ovom kriminalu. Dugovanja Toplane su preko 2,5 milijarde dinara-saopštili su, između ostalog, iz Gradskog odbora NS.

Narodna stranka u Boru osvrnula se i na Odluku o izmeni i dopuni generalne regulacije gradskog naselja Bor, koja je nedavno usvojena na sednici Skupštine grada.

-Tom odlukom planira se izgradnja višespratnica u pojedinim delovima novog dela grada, dok se na mestu fudbalskog stadiona „Rudar“ predviđa izgradnja šoping mola. Bez obrazloženja zašto baš u okviru sportskog kompleksa i zašto se ruši stadion?! Susedni Zaječar dobija novi stadion, Kladovo gradi i širi postojeći sportski kompleks a Bor će posle poklanjanja aerodroma, zatvaranja Savače moći da se diči Zoo vrtom?! Šta će sportski tereni kada se ne zna sudbina grada i sela… Nijedan odbornik vlasti nije diskutovao o tome.To građani Bora ne smeju dozvoliti! Preseljenje Krivelja, problemi Oštreljana, Slatinjana, i građana dela Bučja, kao i muke radnika u topionici nisu značajna tema za ovu vlast-pored ostalog, poručuju iz Gradskog odbora NS.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *