NIKOLIĆ: U PUTNU INFRASTRUKTURU DVE MILIJARDE DINARA

U 2019. godini iz budžeta opštine Kladovo opredeljeno je blizu 47 milona dinara u investicione radove. Na početku nove građevinske sezone asfaltirano je šest ulica u gradu i na gradskoj periferiji ukupne dužine 1065 metara, po kojima su meštani gotovo pola veka gazili po blatu i prašini. Ta investicija koštala je oko devet miliona dinara.

U okviru radova na rekonstrukciji gradske zelene pijace u Kladovu,  behaton kockama popločano je  1360 metara kvadratnih korisne površine, montirane su 32  nove tipske tezge, vrednost radova premašila je 13 miliona dinara. Za uređenja  prostora u gradskom jezgru ukupne površine 2200 kvadrata  kao i za  uređenje pešačke staze dužine 190, širine četiri metra od raskrsnice ulice pukovnika Ljubomira Tomića do platoa kod Doma omladine, utrošeno je 17,2 miliona dinara. Izgradnja platoa za potrebe  međunarodnog putničkog pristaništa „Kladovo“ koštala je pet miliona. Kod  Doma kulture u Kladovu asfaltirano je 450 kvadrata javne površine  na kojoj je izgrađeno 13 mesta za parkiranje putničkih vozila, i za te radove izdvojeno je 2,5 miliona dinara. Ipak najviše novca, rekordne dve milijarde dinara uloženo je u putnu infrastrukturu iz državnog budžeta.

– U okviru rehabilitacije saobraćajne infrastrukture u asfaltirano je prvih osam kilometara državnog puta drugog A reda Kladovo-Milutinovac kroz Donji Ključ. Ukupna vrednost radova je 67,6 miliona dinara. Sanacija  puta završena je do ulaska u Veliku Vrbicu pa će kako se planira radovi na obnovi deonice do Milutinovca ukupne dužine 21 kilometara  biti nastavljeni sledeće godine nakon izgradnje kanalizacione mreže u selima Velika Vrbica, Rtkovo, Korbovo i u delu Milutinovca. U finišu građevinske sezone  asfaltirano je 2500 metara dela pristpunog puta koji Veliku Kamenicu povezuje sa državnom saobraćajnicom  prvog B reda Kladovo -Negotin, na kojoj su s obe strane kolovoza završeni  radovi na uređenju bankine širine po pola metra. Za tu namenu opredeljeno je 19,3 miliona dinara. U okviru Projekta Rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja koji se finasira iz zajma Evropske investicione banke izvode se radovi na državnom putu prvog B reda broj 35 Kladovo Brza- Palanka ukupne dužine 23,3 kilometra. Vrednost investicije je 1,76 milijardi dinara, a plan je da se rehabilitacija tog putnog pravca završi do 6. septembra 2020. godine. Država sa 115,2 miliona dinara   finansira gradnju novog mosta kod Milutinovca  dužine 76, širine 13 metara sa dve pešačke staze-kazao je Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Majdanpek. „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *