NOVČANA POMOĆ ZA DOMAĆINSTVA KOJA NISU U SISTEMU DALJINSKOG GREJANJA

Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije grada Bora usvojena je odluka na osnovu koje će se u narednom periodu preko Centra za socijalni rad i Gradske uprave grada Bora sprovesti konkurs za subvencionisanje domaćinstava na teritoriji grada Bora koji nisu priključeni na sistem daljinskog grejanja.

-Centar za socijalni rad će raspisati poziv kojim će biti definisani uslovi da svako domaćinstvo koje nije priključeno na sistem daljinskog grejanja može stvoriti pravo na jednokratnu finansijsku pomoć  u iznosu od 12 do 15 hiljada dinara u zavoisnosti od broja sugrađana koji se bude prijavio. Ono što je neophodno od dokumentacije je dokaz o vlasništvu objekta na osnovu rešenja iz Poreske uprave, rešenje o nasledstvu ili ugovor o zakupu objekta za koji se konkuriše.  Centar za socijalni rad će biti na terenu a uključiće se i mesne zajednice koje će primati neophodnu dokumentaciju. Ova odluka se donosi sa ciljem kako bi se ova teška vremena sa problemima sa energentima prebrodili – kazao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Na narednoj sednici Skupštine grada Bora, kro rebalans budžeta,   za subvencije će biti izdvojeno  100 hiljada dinara. Na osnovu popisa iz 2011. godine, oko šest do sedam hiljada domaćinstava će imati pravo da ostvari ovu finansijsku pomoć.

Kada je reč o epidemiološkoj  situacija u gradu Boru ona je je nesigurna ali za sada povoljna. Trenutno je 175 građana pozitivno na korona virus.

– Broj pregleda u kovid ambulanti je povećan ali ne prelazi 100 pacijenta  dnevno. Radi se o lakšem obliku, uglavnom je reč o o respiratornim infekcijama , javlja se temperature do 39 ali ona traje jedan do dva dana i jako je značajno da nemamo evidentnih promena na plućima što  je dobro, jer ovaj soj virusa uglavnom deluje na gornje disajne puteve –kazala je dr Vesna Radosavljević, direktorica Doma zdravlja.

U toku jučerašnjeg dana zabeleženo je 25 pozitivnih slučajeva na korona virus.

Direktorka Opšte bolnice u Boru dr Ana Golubović Spasojević je istakla da se gradska bolnica vodi kao zelena zona.

– Nismo kovid bolnica, upućujemo pacijente transportom u Kovid bolnicu u Kruševcu, ukoliko je to neophodno, i jedino  se pacijenti upućuju kod nas u ambulantu na biohemijske analize i snimanje pluća. Situacija je pod kontrolom i trenutno nema nikakvih problema-kazala je Spasojevićeva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *