ZIJIN MINING:POSLUJEMO TRANSPARENTNO

Kompanija Serbia Zijin Mining d.o.o Bor, deo Zijin Mining grupe, kao i svuda u svetu, i u Srbiji, posluje transparentno, uz striktno poštovanje domaćih zakona, saopšteno je iz kompanije Serbia Zijin Mining. U nastavku teksta prenosimo  kompanijsko saopštenje:

“S obzirom na to da je u Srbiju došla prezimanjem akcija Nevsuna i Friporta krajem 2018/2019. godine, Serbia Zijin Mining je nastavila već ustanovljenu praksu koju su uvele kanadske kompanije, prilagođavajući se svim tržišnim promenama, koje su nastale narednih godina, ali trudeći se da građanima uvek obezbedi daleko bolje uslove od aktuelnih. U želji da javnost uputi u proces otkupa zemljišta, kompanija je više puta istakla jasno da se ovaj proces odvija po zakonima Republike Srbije, uz dobrovoljni pristanak vlasnika parcela, po ceni, koju utvrđuju licencirani sudski veštaci, uvećanoj za bonus od 100 odsto, kao i za bonus od 50.000 dinara po katastarskoj parceli. Upravo pod ovakvim, za vlasnike nepokretnosti povoljnijim uslovima, kompanija je zaključila ugovore sa 870 meštana, koji su svojevoljno odlučili da kompaniji prodaju svoju imovinu.  U prethodnom periodu kompanija Serbia Zijin Mining je ispoštovala i sve promene koje su usled opšteg rasta cena na tržištu, uslovile i višestruko povećanje cena m 2 zemljišta. U odnosu na 2017. godinu, cene m 2 zemljišta su, u zavisnosti od vrste, uvećane i do sedam puta, pa je tako recimo cena m 2 livade (4. – 8. klase) poskupela 659%, šume i njive (1.-8. klase) 689%, a pašnjaka (4.-8. klase) skoro 700%, odnosno sedmostruko je viša. Kada je reč o građevinskim objektima, kompanija je, umesto realne tržišne cene za parcele sa oronulim i zapuštenim objektima, isplaćivala tzv. zamensku vrednost, odnosno plaćala troškove izgradnje potpuno novih objekta na drugoj, zamenskoj lokaciji, u istoj kvadraturi, pokazujući time svakog trenutka spremnost za saradnju i želju da se interes lokalnog stanovništva maksimalno ispoštuje i zaštiti. Usmerena na potrebe i pojedinaca i društva, kompanija sve vreme teži, da sa društvenom zajednicom, izgradi kvalitetan odnos i saradnju, u cilju boljeg života svih njenih članova, a posebno lokalnog stanovništva. Ulaganjima u brojne infrastrukturne projekte, ali i u oblast zdravstva, obrazovanja, nauke, kulture, sporta i konstantnom podrškom lokalnoj zajednici, želja
kompanije je da se zajedničkim snagama stvaraju nove društvene vrednosti i stalno unapređuju uslovi života na ovim prostorima. Kao ozbiljna, društveno odgovorna kompanija koja je u razvoj zajednice do danas uložila blizu 2,5 miliona dolara, Serbia Zijin Mining, i dalje će uvažavati potrebe svih članova lokalne zajednice, čiji smo smatramo, ravnopravan deo, a pre svega dobronamerni partner i svesrdna podrška”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *