OD 1. SEPTEMBRA SKUPLJE GREJANJE I VODA U KLADOVU

Foto: B. Barbatesković

Na 20. sednici Opštinskog veća u Kladovu jednoglasno je usvojena odluka o korekciji cena grejanja i vode za piće. Nakon poskupljenja od 1. septembra stanari u zgradama za kolektivno stanovanje, kao i u poslovnim prostorijama bez mernih uredaja plaćaće  86,45 dinara po metru kvadratnom grejne površine.

Nova cena grejanja u stanovima sa mernim uređajima iznosi 6,06 dinara po kilovat času za stambeni i poslovni prostor, dok je fiksni deo povećan na 242 dinara po kilovatu. Više novca građani će izdvajati i za račune za vodu za piće  jer je nova cena  44,81 dinar po kubiku za  stambeni,odnosno 60,71 dinar za poslovni prostor, dok je nadoknada za fiksni deo za stambeni i poslovni prostor 187 dinara mesecno. Korigovana je i nadoknada za kanalizaciju koja iznosi 40,53 dinara za stambeni, odnosno 54,97 dinara po kubiku za poslovni prostor.

– Finansijska konstrukcija predviđa da se cene komunalnih usluga uvećaju minimalno za 25 odsto u varijabilnom i 12 procenata u fiksnim delu, ali je zahtev korigovan pa moramo da se uklopimo, mada očekujem novo usklađivanje cena jer će nas na to primorati situacija koja je veoma složena kada je reč o kupovini energenata. Predstojeću grejnu sezonu obeležiće  veoma kopleksna situacija na tržištu energenata, ali i dugovanja pravnih i fizičkih lica koja opterećuju poslovanje „Jedinstva“- navodi Zoran Petrović, vd direktor tog preduzeća.
Na 20.sednici Opštinskog veća usvojana je i odluka o izmeni plana javnih nabavki za 2022. godinu koja sadrži Rekonstrukciju pumpmnog postrojenja i povezivanje izmenjivača toplote u toplani Centar u Kladovu predračunske vrednosti 21,2 miliona dinara, kao i nabavka i ugradnju kotlovskog postrojenja u OŠ “ Hajduk Veljko “ u Korbovu, predračunske vrednosti oko 4,5 milioma dinara. Investitor je lokalna samouprava. Većnicii su usvojili i  Cenovnik usluga za korišćenje javnih parkirališta na teritoriji opštine Kladovo kojim upravlja JP „Komunalac“. Vozači će u prvoj zoni u kojoj je parkiranje ograničeno na 120 minuta plaćati 45 dinara po satu. Parkiranje u drugoj zoni iznosi 35 dinara po satu, odnosno 170 dinara dnevno, dok je cena parkiranja u trećoj zoni 30 dinara po satu odnosno 130 dinara dnevno. Predviđene su i kaznene odredbe, po kojima će osoba koja izbegne plaćanje korišćenja parking prostora na ime kazne morati da izdvoji 1000 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *