POSTAVLJENI ŠTANDOVI U OKVIRU PRIPREME ZA BUDŽET 2023.

U okviru priprema za budžet 2023.godine, službenici Odeljenja za finansije Gradske uprave Bor, će svakog dana u periodu od  9 do 11 i od 18 do 20 sati na platou ispred Doma kulture, kod Maxija i diskonta Aman, građanima deliti flajere i davati obaveštenja na koji način mogu učestvovati u kreiranju budžeta.

-Građani će moći da daju sve svoje predloge o tome šta su zapazili da treba uraditi u njihovoj mesnoj zajednici. Važno nam je da što više radimo na transparentnosti budžeta, da građani učestvuju, i da mogu videti šta je sve planirano. Na određenim obrascima na štandovima mogu popuniti i navesti šta je potebno uraditi u određenoj mesnoj zajednici, sve će biti sagledano i ono što može biće uvrđeno u budžet, a ono što nije u nadležnosti odeljenja za finansije proslediće se stručnim službama-rekla je Zorana Gajić, načelnica Odelejnja za finansije.

 Štandove su obišli i gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, njegova zamenik Miki Janošević i Ljubinka Jelić, načelnica Gradske uprave.

-U dogovoru sa gradskom upravom rešili da budžet za 2023.godinu izradimo u dogovoru sa našim sugrađanima. Obišli smo seoske mesne zajednice, i danas je gradska uprava odredila štandove na teritoriji grada gde će  razgovarati sa našim sugrađanima koji će moći da daju predloge i sugestije šta to treba planirati u budžetu za 2023.godinu. Nakon toga ćemo obići i gradske mesne zajednice i pitati Borane i Boranke šta treba uvrstiti u budžet. Mislim da je ovo pravi način da se formira budžet u interesu i u dogovoru sa građanima-kaže gradonačelnik Aleksandar Milikić.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *