NOVI PODSTICAJI ZA POLJOPRIVREDU U MAJDANPEKU

U skladu sa ranije utvrđenim interesovanjem kroz program podrške poljoprivrednoj i politici ruralnog razvoja,Opština Majdanpek objavila je javne pozive za podsticaje u poljoprivredi, za ovu godinu. Oko dve hiljade registrovanih poljoprivrednih gazdinstava mogu konkurisati za subvencije iz opštinskog budžeta.


Pored već poznatih refundacija za investicije u fizičku imovinu, odnosno nabavku novih poljoprivrednih mašina i opreme, za šta je opredeljeno najviše sredstava iz agrarnog budžeta, zahtevi se mogu podneti i za podsticaje za razvoj govedarstva, odnosno nabavku steonih junica simentalske rase, starosti od 18 do 25 meseci, (pri čemu njihov broj zavisi od uslova kojima se raspolaže) od jednog do pet grla po korisniku. U Odeljenju za privredu i društvene delatnosti se mogu saznati pojedinosti, kao i na zvaničnom sajtu opštine, oglasnim tablama i Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj.
Programom podrške poljoprivrednoj politici i politici ruralnog razvoja,su i ove godine predviđene i mere za jačanje poljoprivrednih udruženja, odgajivačke programe, kao i za unapređenje ekonomskih aktivnosti na selu, kroz podsticaje za razvoj ruralnog turizma i obnovu tradicionalnih zanata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *