O ZAVRŠNOM RAČUNU, KOMISIJAMA I IZMENI PLANA GENERALNE REGULACIJE

Na sednici skupštine opštine Sokobanja, održanoj u ponedeljak, odbornici su usvojili odluku o završnom računu opštine Sokobanja a pred odbornicima se našao i izveštaj o izvršenju budžeta za period od 1. januara do 30. juna ove godine.

Ostvarenje budžeta u ovom periodu bilo je oko 250 miliona dinara,što predstavlja oko 24 posto u odnosu na plan definisan prvim rebalansom budžeta opštine Sokobanja za 2020.godinu. Pomenuti period obuhvata i period vandrednog stanja kada su prihodi i rashodi u budžetu bili znatno manji nego u normalnim okolnostima.

Na inicijativu odbornika SPS-a Mladena Milosavljevića iz Resnika raspušten Savet MZ Resnik uz obrazloženje da je većina članova dosadašnjeg saveta neaktivna i da je neophodno da se odaberu novi ljudi koji će svojim zalaganjem i energijom doprineti razvoju ove mesne zajednice. Do izbora novog Saveta funkciju poverenika vršiće dosadašnji predsednik Ratko Živadinović.

Odbornici su usvojili i predlog o izmeni Plana generalne regulacije Sokobanja u cilju izgradnje planirane obilaznice oko Sokobanje.

Opštinski parlament je izabrao i komisije za poljoprivredu i selo, turitam i ugostiteljstvo, privredu i preduzetništvo, komisiju za urbanizam, stambeno-komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine, za društvene delatnosti, komisiju za propise, predstavke i pritužbe i komisiju za rodnu ravnopravnost. Izabran je i savet za mlade a imenovan je i Upravni i nadzorni odbor Narodne biblioteke „Stevan Sremac“ Sokobanja koji su pretrpeli manje izmene. U Upravnom odbori novi članovi će biti Milena Milenković iz Sokobanje i Bratislav Majkić kao predstavnik zaposlenih dok će se u Nadzornom odboru naći Mirjana Milenković i Dragan Jović iz Sokobanje i Dejan Nikolić kao predstavnik zaposlenih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *