UREĐENJE VRTIĆA „CRVENKAPA“

U borskom obdaništu „Crvenkapa“ u toku su radovi na postavljanju ograde visine dva metra, uređenje fasade a gotova je rekonstrukcija krova koji je prokišnjavao. Ovi radovi se izvode zahvaljujući projektu kod Ministarstva za demografiju i populacionu politiku, koje je izdvojilo 8,5 miliona dinara, dok grad Bor do ukupne vrednosti projekta koja iznosi 10 miliona dinara učestvuje sa 15 odsto sredstava , odnosno sa 1,5 miliona dinara.

– Nastavili smo aktivnosti na uređenju objekata iz oblasti obrazovanja. Ono što je obećano u 2019 se nastavlja i u 2020 godini pre svega zahvaljujući Vladi Srbije i nadležnim ministarstvima.Grad Bor je obezbedio učešće u projektu i radi se rekonstrukcija krova, uređenje fasade i postavljanje ograda, a prošle godine je urađena i stolarija. Važno je da iz godine u godinu podižemo kapacitete i kvalitet uslova obrazovanja naše dece u osnovnim i srednjim školama ali i kroz ovakve projekte vodimo računa i o našoj deci u obdaništima – kazao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

On je naglasio da je Bor jedan od gradova na teritoriji istočne Srbije a možda i šire, gde je prethodnih godina najviše para iz budžeta uloženo u uređenje školskih objekata.

– Nastavićemo ovaj intenzitet investicija i ono što nismo uspeli da realizujemo, zbog pandemije korona virusa, nastavićemo da radimo naredne  godine. Budžetom za 2020 godinu nikada više sredstava nije bilo odvojeno u istoriji grada Bora, a to je 21,7 odsto za kapitalne investicije –dodao je Milikić.

Dobrica Đurić, član Gradskog veća grada Bora naglasio je da se četvrtu godinu zaredom nastavlja odlična saradnja sa Ministarstvom za demografiju i populacionu politiku.

-Deca su prioritet u svim našim planiranjima.  Dobili smo kroz ovaj projekat i vozilo za patronažnu službu Doma zdravlja. Zaustavljen je negativni trend i godišnje se rađa oko 400 deteta a nadamo se da će  sa  otvaranjem novih radnih mesta, proširenjem rudnika biti još više novorođene dece, i sve što radimo je za genearcije koje dolaze – rekao je Đurić i naglasio da će radovi na uređenju vrtića Crvenkapa biti gotovi do kraja ovog meseca, kao i da je bezbednost dece najvažnija.

Ljiljana Radičević direktorica PU „Bambi“ je istakla da će po završetku radova objekat „Crvenkapa“ biti u potpunosti saniran, a u planu je da ograde dobiju i drugi vrtići.

– Mi, takođe, pratimo i učestvujemo  na projektima i trudimo se da obezbedimo deci bolje uslove –kazala je Radičevićeva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *