OBJAVLJENA PRELIMINARNA LISTA

Prema prvim, preliminarnim rezultatima konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za energetsku sanaciju stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Majdanpek u 2021.godini, lokalna samouprava i država, pomoći će zamenu stolarije u 117 domaćinstava, čije prijave su ocenjene kao administrativno ispravne.

Preliminarna rang lista objavljena je 1.novembra na zvaničnom sajtu Opštine Majdanpek i na fejsbuk stranici, a do ponedeljka traje rok za prigovor, nakon čega treba da se ponovo sastane Komisija i uputi predlog konačne liste Opštinskom veću koje će nakon razmatranja i davanja saglasnosti, omogućiti da se po završetku te procedure potpiše trojni ugovor između Opštine, građana i izvođača radova. Dobro upućeni kažu, da se vrednost prijava kreće od 30 do 300 hiljada dinara, a vezano za u par navrata i za par nedelja produžavan konkurs, recimo još i to da je u ukupnom broju prijava bilo samo nekoliko nepotpunih(tri) i da je najveći broj iz samog grada Majdanpeka, dok je iz svih ostalih naselja bilo tek oko desetine ukupnog broja prijavljenih.

Opština Majdanpek i Republika Srbija, preko Ministarstva rudarstva i energetike opredelili su za realizaciju mera energetske efikasnosti, kroz dodelu bespovratnih sredstava za zamenu stolarije u domaćinstvima i termoizolaciju krovova na zgradama, ukupno 20 miliona dinara. Od te sume će, na osnovu prijava koje su rangirane biti iskorišćeno oko devet miliona, uz isto toliko učešće građana.

Zanimljivo je da za zamenu dotrajalih krovova među stambenim zajednicama nije bilo interesovanja, iako je to dugogodišnji problem većine stambenih zgrada, posebno u Majdanpeku, gde je više od 90 odsto ukupnog broja stambenih jedinica u soliterima i višespratnicama .

Od domaćinstava kojima je odobrena subvencija za zamenu stolarije, očekuje se da polovinu učešća plate pre početka radova. Takođe, saznajemoda su se građani uglavnom opredeljivali za PVC stolariju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *