USKORO I PEĆINA VERNJIKICA OTVORENA ZA TURISTE

Turistima koji sledeće godine budu posećivali Bor i okolinu, moći će da obiđu i pećinu Vernjikicu.  Kompanija Serbia Zijin Copper donirala je zaštitnu opremu Turističkoj organizaciji koja će upravo biti namenjena turistima koji budu obilazili ovu pećinu.

– Donirali smo zaštitnu opremu u vidu 15 šlemova, cipela, zaštitnih prsluka,  bluza i pantalona. U našoj kompaniji je zaštita i bezbednost radnika na prvom mestu, tako da smo prepoznali i ovaj put  šta je potrebno Turističkoj organizaciji i Gradu Boru i donirali opremu –kazao je Branislav Dobromirović, zamenik rukovodioca kabineta generalnog direktora .

Vrednost donacije je oko 150 hiljada dinara. Baterijske lampe biće obavezna oprema jer neće biti stalnog veštačkog osvetljenja kako bi se sačuvala mikroklima, a posetioci su obavezni da nose i zaštitne šlemove.

-U Strategiji za razvoj turizma grada Bora, prepoznali  smo i Vernjikicu kao turistički potencijal. Zahvaljujući ovoj donaciji, bićemo u mogućnsoti da turistima ponudimo zaštitnu opremu. Grad Bor je, takođe, obezbedio neophodnu speleološku opremu u vidu osvetljenja za šlemove – kazao je Danijel Aleksić, član Gradskog veća.

Bobana Gramić, direktorica Turističke organizacije Bor je kazala da je kompanija Serbia Zijin Copper još jednom pokazala da je društveno odgovorna kompanija.

– Uvereni smo da je ovo samo uvod u našu buduću saradnju koja se odnoisi na sektor turizma. Ulaganjima u razvoj turizma učinićemo da se na turističkom tržištu što bolje kotiramo. Predstoji nam izrada elaborata i dogovor sa Srbija šumama i nakon toga smo spremni  za otvaranje Vernjikice – kazala je Gramićka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *