VEĆNICI USVOJILI DRUGI REBALANS BUDŽETA

Članovi Gradskog veća u Boru usvojili su na današnjoj sednici, drugi ovogodišnji rebalans budžeta, kojim je predviđeno njegovo uvećanje za 14,99 odsto u odnosu za prvi rebalans. Na sednici je rečeno da budžet sada iznosi nešto više od tri milijarde dinara.

-Bitno je je da se zadovolje potrebe korisnika preduzeća i ustanova, počev  od obdaništa preko osnovnih i srednjih  škola do svih drugih korisnika koji su tražili sredstva iz gradskog budžeta. Grad Bor  je morao da odvoji rebalansom i sredstva za plaćanje obaveza iz 2011.godine, stigla je tužba izvršna da grad mora da plati 32 miliona dinara za amfiteatar –kazao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Zorana Gajić, načelnica Odelejenja za finansije je kazala da je u toku  javne rasprave Nacrta izmene odluke o budžetu pristiglo  46  predloga za izmenu od kojih je 40 u potpunosti prihvaćeno , jedan nije prihvaćen zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa , tri delimično prihvaćeno i dva su upućena stručnim službama kako bi se pristupilo daljoj izradi i kako bi isti mogli da budu uključeni u budžet za narednu godinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *