OVE GODINE POSAO ZA JOŠ OKO 200 LJUDI

U nastojanju da zaposlenima obezbedi pouzdano, bezbedno i zdravo radno okruženje, ali i da im pruži mogućnost da se profesionalno razvijaju i ostvare lične aspiracije, Srbija Ziđin Koper uspostavila je sistem ljudskih resursa koji je usklađen sa međunarodnim standardima, saopšteno je iz kompanije Srbija Ziđin Koper. U saopštenju se navodi i da kompanija ima  odličnu saradnju sa borskim srednjim školama i Tehničkim fakultetom, podržava školovanje mladih talentovanih ljudi, pre svega tehničkih struka, od kojih neki u kompaniji obavljaju i stručnu praksu.

Cilj je da im se da šansa i da obrazovani i stručni ljudi ostanu u Srbiji i tu grade svoju budućnost.Zbog toga je pod sloganom „Budućnost počinje sa tobom“ kompanija i ovoga puta učestvovala na Sajmu zapošljavanja, koji je borska filijala Nacionalne službe zapošljavanja organizovala (30. marta) u gornjoj galeriji sportskog centra „Bobana Momčilović Veličković“.

Mirjana Popadić

-Zapošljavanje ide u korak sa razvojem kompanije i njenim proizvodnim planovima, paćemo u narednom periodu sigurno angažovati još oko 200 novih radnika. Prošle godine zaposlili smo 452 radnika, a ove smo za dva meseca u radni odnos već primili 40 ljudi. U potrazi smo za inženjerima elektrotehnike, mašinstva i geodezije, ali su nam potrebni i kandidati elektro struke sa IV stepenom i iskustvom, mašinbravari, zavarivači, mašinski tehničari, bušači, tehničari vuče itd. Recimo, potrebno nam je 70 radnika tehničke struke, po 15 električara i mašinskih tehničara, 10 bušača, pet inženjera elektrotehnike. Uglavnom, sve prijave su dobrodošle i biće razmotrene – rekla je rukovodilac Sektora ljudskih resursa Mirjana Popadić.
Kako se navodi u saopštenju, u Srbija Ziđin Koper je za četiri i po godine posao dobilo oko 2.500 novih, uglavnom mladih radnika, pa je starosna struktura zaposlenih sa 45 i po snižena na 39 godina.

-U kompaniji danas radi preko 6.100 radnika koji u proseku mesečno zarađuju više od 110.000 dinara. Neto prosečna plata veća je od republičkog proseka 45,54 odsto. Na ovogodišnjem Sajmu zapošljavanja učestvovalo je 25 poslodavaca, uglavnom iz Bora, koji su ponudili preko 800 slobodnih radnih mesta. Najveća gužva je, očekivano, bila na štandovima kineskih kompanija Srbija Ziđin Koper i Srbija Ziđin Majning, ali i njihovih podizvođačkih firmi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *