POBEDA DOMAĆINU

U Rudnoj glavi, najvećem selu opštine Majdanpek, nedavno je, posle jednogodišnje „korona pauze“održana  najveća i najstarija manifestacija sporta za sve, Seoska sportska olimpijada. Pobednik ove, 47. SSOje ekipa sela domaćina, drugo mesto pripalo je Crnajki, a treće zaseoku Krš.

Ova manifestacija je na sportskim terenima Rudne glave okupila više od 200 učesnika, iz deset sela, koji su se takmičili u isto toliko disciplina, ali u uslovima ograničenim pandemijom Covid-19 koja ne posustaje, pa je učesnika bilo manje nego ranije, ali zadovoljstvo i učesnika i posetilaca bilo nesmanjeno.

Uz pomoć Mesne zajednice Rudna glava, organizator 47. Seoske sportske olimpijade u Rudnoj Glavi bio je Sportski savez opštine, a  generalni pokrovitelj Opština Majdanpek. Dve prvoplasirane ekipe takmičiće se na međuopštinskom takmičenju, sa kojeg najbolji idu na republičke Seoske igre Sportskog saveza Srbije. Ekipa Rudne glave, bila je 2019. pobednik tih igara, pa joj je stoga pripala nagrada- sportski tereni sa veštačkom podlogom. Nagradu je ovom selu i zvanično predao na korišćenje Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *