POČELA ISPLATA JEDNOKRATNE FINANSIJSKE PODRŠKE DOMAĆINSTVIMA

Isplata jednokratne finansijske podrške svim domaćinstvima na teritoriji grada Bora u visini od po 15.000 dinara  počela je danas i biće realizovana u narednih nedelju dana.

– Prošle godine smo po prvi put uveli jednokratnu finansijsku pomoć domaćinstvima i tada smo odvojili iz budžeta po 18.000 za sva domaćinstva koja se ne greju na gradsko centralno grejanje a ove godine svako domaćinstvo na teritoriji grada Bora dobiće jednokratnu finasijsku podršku od 15.000 dinara. Ovaj program je veoma dobro zamišljen i kao što to Vlada Srbije  čini na državnom nivou,  mi smo na teritoriji grada predvideli finansijsku podršku domaćinstvima. Centar za socijalni rad je sproveo kompletnu proceduru. Pored toga, obezbedili smo i pakete pomoći za socijalno ugrožena domaćinstva ali smatramo da nije korektno da podela tih paketa krene pre završetka izbornog procesa. Nastavićemo da i narednih godina vodimo računa i brigu o našim sugrađanima- kazao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Jelena Ristić, direktorica borskog Centra za socijalni rad je kazala da je iz budžeta grada Bora za pomoć svim domaćinstvima izdvojeno ukupno 240 miliona dinara.

– Centar za socijalni rad je 4.oktobra raspisao javni poziv i predvideo uslove pod kojima su sva domaćinstva mogla da ostvare ovo pravo. Procedura nije bila komplikovana,  trudili smo se da pomognemo svim našim sugrađanima da ovo pravo i ostvare, obišli smo seoske mesne kancelarije ali i odlazili na adrese svih onih koji su bili onemogućeni da dođu u CSR i lični predaju zahtev. Podneto je 15324 zahteva. Nažalost, i ove godine kao i prethodne je bilo pokušaja zloupotrebe iako smo i medijski obrazlagali da pre svega bračni drugovi nemaju prava i da se ovo pravo ne ostvaruje po nepokretnosti već po porodici i bilo je blizu 300 neispravnih zahteva-kazala je Ristićka.

Ona je naglasila da visoka izdvajanja u oblasti coijalne zaštite  pokazuju odgovorno vođenje politike grada.

-Bor je jedini grad u Srbiji koji je u svom budžetu opredelio sredstva za pomoć domaćinstvima. Paketi namirnica i higijenskih sredstva su spremni i  biće podeljeni  do kraja 2023.godine-dodala je Ristićka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *