POSTANITE HRANITELJ

Centar za socijalni rad Negotin obaveštava građane opštine Negotin da postoji potreba za bračnim ili vanbračnim parovima koji bi se bavili najhumanijim zanimanjem – HRANITELJSTVOM.

Većina dece odrasta sa svojim roditeljima i u svojoj biološkoj porodici i tako ostvaruje osnovne životne potrebe, stičući tako trajna emotivna uporišta – ljubav i pripadnost. Međutim jedan broj dece koji ostaje bez neposredne roditeljske brige što zbog gubitka roditelja ili sprečenosti da o njima brinu usled bolesti, napuštanja ili neadekvatnog vršenja roditeljske dužnosti, nažalost ostaje uskraćen za ljubav i toplinu porodičnog doma. Tada veoma važnu ulogu ima hraniteljska porodica koja obezbeđuje sigurnu i podsticajnu sredinu za razvoj dece.

Hraniteljstvo je privremeni oblik zaštite dece, menja primarnu porodicu i traje do razrešenja krizne situacije, a u nekim slučajevima i do osamostaljivanja deteta.

Molimo sve zainteresovane potencijalne hranitelje da se za sve bliže informacije obrate Centru za socijalni rad Negotin, na broj telefona 019/541-404, ili putem e-mail-a negotin.csr@minrzs.gov.rs.

Vaša motivacija da budete hranitelji govori o vama da ste humani, otvoreni, spremni da učite i da se menjate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *