PREDSTAVLJEN ROMAN „GLAD“

U  prepunoj galeriji Doma kulture u kojoj se tražila stolica više čitalačkoj publici u Kladovu svoj poslednji roman „Glad“ predstavila je Mirjana Bobić Mojsilović. Glavni junak u romanu je čovek koji je neshvaćen, nezadovoljan, uvek gladan višeg, novih saznanja, novih predela, novih ljudi i pre svega materijalne egzistencije. On se otisnuo u svet, uspeo i obogatio se imao je sve, ali ne i osećanja.


– Ovo je roman o svim našim gladima, o čoveku koga svi poznajemo i na koga svi pomalo i ponekad ličimo. A on je oduvek želeo da bude neko drugi. Ovo je priča o beogradskom Getsbiju koji je živeo u iluziji ne samo da će osvojiti Dejzi svoje mladosti već i da veliki novac znači veliku sreću.Tako nam ova priča pokazuje da svet nije napravljen za one koji sve znaju, nego za one koji su spremni da uče, a svakako da nema bolje lekcije od sopstvenih grešaka i zabluda -istakla je Mirjana Bobić Mojsilović, autorka romana.

Roman „Glad“ jedna je od onih knjiga nakon kojih ćemo zaključiti da ne treba proživljavati svaki dan kao da nam je poslednji, nego kao da je prvi u ostatku života koji tek treba da ispunimo novim ostvarenjima naših snova, ali onih snova koji će nam zaista doneti sreću, a ne puko zadovoljenje gladi koja nas neprestano ubeđuje da je nismo utolili.

– Gladni smo ljubavi i gladni pažnje. Gladni smo uspeha,a najveća od svih gladi savremenog sveta upravo je glad za novcem. Međutim povratak kući glavnog junaka u njemu budi stare emocije, otkriva neke nove strasti, neke nove ljude,otkriva smisao i lepotu jednog sasvim običnog života i ono za čim je tragao-svoju duhovnost- zaključila je Mirjana Bobić Mojsilović, autorka romana „Glad“  koja se na književnoj večeri sa Kladovljanima družila više od 150 minuta. To zadovoljstvo čitalačkoj publici u tom gradu kao i bezbroj puta do sada omogućio je Centar za kulturu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *