PRIJEM ZA LAZARA BARBATESKOVIĆA IZ KLADOVA

Predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić sa saradnicima priredio je prijem za Lazara Barbateskovića, člana juniorske rukometne reprezentacije Srbije koja je na Evropskom prvenstvu u Portugalu osvojila bronzanu medalju. Lazar je rukometnu karijeru počeo u MRK „Đerdap“ uspešno je branio je boje Jagodine na  pozicijama bek i krilo, to nije promaklo selektoru Đorđe Teodoroviću koji ga je uvrstio u selekciju do 20 godina koja je srpskom rukometu u tom uzrastu donela prvo odličje posle 2005. godine.

– Još uvek sam pod utiskom velikog uspeha ostvarenog na Evropskom prvenstvu, dali smo sve od sebe bili smo kao složna porodica i to nam se vratilo osvajanjem bronzane medalje. Zadovoljstvo je tim veće što nam je RSS obezbedio optimalne uslove, sve je funkcionisalo besprekorno, naše je bilo da igramo slušali smo savete stručnog štaba i rezultat nije izostao. Hvala svima na podršci,saigračima, selektoru porodici koja mi je vatar u leđa, hvala ljudima u gradu u kome sam rođen koji su mi organizovali prijem- nije skrivao radost Lazar Barbatesković.

 Iako je  odsutan iz rodnog grada lokalna samouprava budno prati igre mladog  rukometaša koji će igračku karijeru nastaviti u Niškom Železničaru.

-Najbolje pozitivne poruke šalju se kroz sportske rezultate tako da će medalja sa EP zahvaljujući Lazaru dodatno doprineti  afirmaciji Kladova male sredine koja s posebnom pažnjom finansira razvoj sporta. Medalja sa prvenstva Portugalu veliki  je uspeh za grad  na Istoku Srbije u kome sport  ima tradiciju dužu više od devet decenija- kazao je Saša Nikolić. predsednik te podunavske opštine.

Prijemu su prisustvovali Bojan Božanović zamenik predsednika opštine Kladovo, Radovan Arežina, predsednik SO Kladovo i Slavoljub Maletić, pomoćnik predsednika opštine Kladovo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *